Upptäck Fredriksdal på stan

– en tur genom historien på egen hand

Upptäck 10 Helsingborgsplatser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Bland annat får du veta var stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början.

Skyltarna är på plats från den 17 mars och året ut.

Vid varje plats hittar du en skylt

För att du ska att hitta till de olika platserna använder du kartan nedan och följer de numrerade angivelserna. De är utplacerade på stan och sitter där stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början. Projektet genomförs i ett samarbete med dagens entreprenörer och organisationer som bedriver verksamhet på de platser som ingår i rundan.

Karta som pdf att ta med ut på stan.

Hitta rätt när du upptäcker Fredriksdal på stan

Karta över centrala Helsingborg

Tio olika platser. Tio historiska upplevelser. Vilken plats ska du ta först? Vilken du vill! Nummer 10, Oympiagrillen, ligger en bra bit från övriga stopp. Vi rekommenderar att passera tian på vägen upp till Fredriksdal museer och trädgårdar.

Stoppnummer och adress
1. Strömgrändsgården6. Rak- och frisörsalongen samt läkarpraktiken
Kullagatan 2: Idag ligger Gina Tricot här.Norra Storgatan 9: Idag ligger Madame Moustache här.
2. Utställningen Kaffestunden7. Hedströms diversehandel
Lilla Torggatan: Idag ligger mäklarföretaget Bjurfors här.Norra Storgatan 13: Infarten till parkeringen Magnus Stenbock.
3. Prästgården8. Erica Modehus
Södra Storgatan 22: Maria församlingsexpeditionKullagatan 12: Idag ligger Galleri Magnus Stenbock här.
4. Apoteket Kärnan9. Gördelmakeriet
Södra Storgatan 7: Idag ligger Gustavssons fastigheter här.Norra Strandgatan 22: Idag ligger Staken och Vekens här.
5. Handskmakeriet10. Olympiagrillen
Norra Storgatan/Strömgränden: Idag ligger Gina Tricot här.S:t Peders gata: Idag ligger Olympiagrillen här.

Tack till alla samarbetspartners

Bjurfors, Gina Tricot, Gustavssons fastigheter, Madame Moustache, Maria församling, Olympiagrillen, Skanda fastigheter, Staken & Veken

Lär dig mer på Fredriksdal

Om du får mersmak av historien är du välkommen att besöka oss på Fredriksdal. Här kan du utforska stadskvarterets byggnader och interiörer, utställningar och ta del av ännu fler spännande berättelser om Helsingborg. Berättelser från helsingborgarna själva om de kvinnor, arbetare och springpojkar som arbetat tillsammans med personerna som har ägt husen, butikerna och verksamheterna i stadskvarteret. Under perioden juni-augusti har vi även drop in-guidningar för dig som vill lära dig mer om detta kvarter på Fredriksdal. Grupper och företag har även möjlighet att boka guidade turer eller aktiviteter i stadskvarteret, både under och utanför säsong.