Barnens Fredriksdal

Hos oss händer det alltid något roligt för våra yngsta besökare. Utforska våra spännande stigar och upptäck naturens små och stora hemligheter. Här finns också ett kul lekområde eller så kan du upptäcka på egen hand via digitala rundturer.

Lantrasdjur från förr

På Fredriksdal lever lantrasdjur av raser som riskerar att utrotas. Det är allt från sällsynta kor och hästar till grisar och får. Här hos oss har djuren en fristad och bidrar till att utveckla våra betesmarker och fina ängar, som är deras mat. På en av stallets väggar och på anslagstavlan i huvudentrén finns en karta som visar var du hittar lantrasdjuren just i dag.

Gå på upptäcksfärd

Över hela Fredriksdal slingrar sig mysiga stigar. Vissa går genom skånsk ängsmark och andra virvlar sig fram under gröna trädkronor. Gemensamt för stigarna är dock att de leder till äventyr. Låt barnens fantasi vara deras ledsagare och följ med på sommarens kanske häftigaste upplevelse tillsammans med dina barn eller barnbarn.

Glass och syndigt sött på landet

Glass och en kaka eller två är ett måste för både stora och små barn när energin behöver fyllas på. På Fredriksdals trädgårdskafé hittar ni både barnvänlig mat i lagom stor portion, glass och andra sötsaker.

Natur- och kulturprogram för skolor

Fredriksdal utgör en perfekt grund att skapa levande lärande och annorlunda pedagogisk verksamhet. Vi har ett 20-tal olika program som riktar sig till skolor. Varje år tar vi emot ungefär 6 000 elever. Läs mer på fredriksdal.se/for-skola.