Barnens Fredriksdal

På Fredriksdal finns det många lekfulla aktiviteter och spännande platser att besöka. Här går lärandet och underhållningen hand i hand. Spendera en stund i spindelnätet, fika med något gott eller upptäck Fredriksdal genom Kluriga Kurres tipspromenad. För barn och unga upp till och med 18 år är det alltid fri entré.

Trollskogen

Platsen där barn i alla åldrar kan spendera all den där extra busenergin som finns i kroppen. Här kan barn leka i igelkottsbacken och svampskogen, klättra i spindelnät, gunga i fågelbogungan och spana på färgglada fiska i mosaikbäcken.

Gå på upptäcksfärd

Över hela Fredriksdal slingrar sig mysiga stigar. Vissa går genom skånsk ängsmark och andra virvlar sig fram under gröna trädkronor. Gemensamt för stigarna är dock att de leder till äventyr. Låt barnens fantasi vara deras ledsagare och följ med på sommarens kanske häftigaste upplevelse tillsammans med dina barn eller barnbarn.

Kluriga Kurres tipspromenad
En rolig tipspromenad som sätter barnens kunskaper om natur och kultur på prov. Totalt finns det 22 frågor att fundera över och svara på. Ta med egna pennor. Svarsblankett och karta över promenaden hittar ni där tipspromenaden startar, precis utanför Grafiska museet. Kluriga Kurres tipspromenad finns också på engelska.

Träd och trä
Här får ni lära er mer om träd och trä och hur ni lättast känner igen de olika arterna och om deras biologi. Längs promenaden finns gröna montrar som visar fina miniatyrshantverk, vad de olika träslagen används till genom tiderna och vad de används till i dag. När ni har gått övningsstigen tar ni er an tipspromenaden som testar era nya kunskaper om träd och trä. Svarsblankett och karta finns att hämta i engelska parken mitt emot köksträdgården. Facit hämtar ni i entrén under perioden 4 april till 27 september och i Kulturmagasinets reception fram till den 15 oktober. Finns också på engelska.

Ett ljudäventyr

Ladda ner appen Guide Helsingborg och följ med Nic Schröder på äventyr över hela Fredriksdals område. Finns även på danska.

Glass och syndigt sött på landet

Glass och en kaka eller två är ett måste för både stora och små barn när energin behöver fyllas på. På Fredriksdals trädgårdskafé hittar ni både barnvänlig mat i lagom stor portion, glass och andra sötsaker.

Mata lantrasdjuren

Följ med och mata en gris, en get och ett gäng kacklade hönor. Varje söndag till och med 20 september får barnen hjälpa till att mata djuren som bor hos oss.

Lantrasbingo

Vad går Lantrasbingo egentligen ut på? Är det någon som ropar ut namnet på djuren med jämna mellanrum? Nej, den här bingon handlar om att du letar efter djuren som finns på Fredriksdal och prickar av dem på din talong. En talong som du hämtar i entrén när du anländer till Fredriksdal. Styr stegen dit näsan pekar och bege dig ut på en mysig promenad längs de gröna stigarna för att hitta lantrasdjuren. Notera att du måste ha med dig en egen penna. Talongen finns att hämta i entrén till och med 27 september, därefter i Kulturmagasinets reception.

Natur- och kulturprogram för skolor

Fredriksdal utgör en perfekt grund att skapa levande lärande och annorlunda pedagogisk verksamhet. Vi har ett 20-tal olika program som riktar sig till skolor. Varje år tar vi emot ungefär 6 000 elever. Läs mer på fredriksdal.se/for-skola.