Blomsterbönder

Sommarens utomhusutställning heter Blomsterbönder och visas mitt ibland allt det gröna och sköna i Fredriksdals fruktträdgård 8 maj-26 september. Låt dig bli förundrad och förälskad i sommarens blommor.

Tillsammans med fotografen Lena Koller och journalisten Lisa Ising presenterar vi Blomsterbönder. Utställningen handlar om slow flowers, en ny, världsomspännande rörelse med snittblommor som odlas hållbart och med omsorg. Vi tittar närmare på svensk snittblomsodling, trädgårdsmästare, odlare, vackraste blomstren samt blommor och bin. Precis alla de gröna ingredienser som behövs för att hålla våra vackra blommor, trädgårdar och parker vid liv.

Blomsterbönder bygger på Lena Kollers personliga porträtt och vackra bilder i samklang med Lisa Isings texter från deras bok med samma namn. Stanna upp en stund, känn de härliga dofterna runt omkring dig och hämta inspiration till din egen trädgård. Blomsterbönder invigs 8 maj och visas och växer hela sommaren.

Visas: 8 maj-26 september. Öppet enligt Fredriksdal öppettider.

Entré: Ingår i entréavgiften. Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Plats: Fredriksdals fruktträdgård