Adventstid på Fredriksdal

Årets traditionella Jul på Fredriksdal är inställd på grund av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner kring stora folksamlingar. Istället har vi stöpt om och presenterar Adventstid; en stämningsfull upplevelse där vi gör det julfint med glittrande ljus i träd och buskar, marschaller längs gångarna, musik och julvandring för stora och små. Arrangeras 29 november, 6, 13 och 20 december klockan 13:00–19:00.

Under dessa adventssöndagar öppnar vi utvalda hus och gårdar, Hedströms diversehandel och några av våra klassiska bodar där du kan köpa julens gotter och annat som tillhör en klassisk jul. Vänligen notera att under Adventstid är det mer fokus på stämning än försäljning.

För att du ska känna dig trygg vid ditt besök är antalet biljetter till Adventstid begränsat. Alla som vill besöka Adventstid ska förköpa/förboka biljett, det gäller även dig som går in gratis med kulturkortet samt för barn och unga till och med 18 år.

Förköp/förboka biljett på nätet via Hbgkulturbutik.se eller i entrén på Dunkers kulturhus och i Kulturmagasinets reception på Fredriksdal. Biljetterna släpps under vecka 45.

Entré: 80 kronor 29 november, 6, 13 och 20 december (fri entré med kulturkortet och för barn och ungdom upp till 18 år).

Övriga decemberdagar är det fri entré som gäller för alla besökare på Fredriksdals museer och trädgårdar.