Fågelvandring på Fredriksdal

Nyfiken på Fredriksdals fåglar? Följ med Kullabygdens ornitoligiska förening ut på området och lär dig mer om fåglarna som gjort området till sitt.

I fjol gjordes en inventering som identifierade 38 fågelarter. Det är fler än du hittar i många naturreservat. Men varför gillar de Fredriksdal? Några anledningar kan vara vår mångfald av naturtyper och växter gör att många olika fåglar trivs hos oss. Här finns också attraktiva häckningsplatser och mycket insekter att äta.

Fredriksdal museer och trädgårdar fyller 100 år i år och många är de fåglar som passerat genom åren, det gäller både arter och individer. En gång låg Fredriksdal på landet, nu ligger staden runt omkring. Säkert har fågellivet förändrats under detta sekel. Då sjöng nog inte gransångaren, det gör den idag. Den vackra rovfågeln gladan var nog sällan sedd i trakterna för hundra år sedan, idag är silhuetten välkänd över Fredriksdal. Så fågellivets sammansättning berättar också om tidens gång, precis som byggnaderna, utställningarna och allt annat på Fredriksdal.

Vad? Fågelvandring

När? Söndagen 6 maj klockan 9:00

Var? Samling i huvudentrén

Entré? 70 kronor. Fri entré för dig upp till och med 18 år och för dig med Kulturkort.

I samverkan med Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet.