Familjesöndag med öppen verkstad för barnfamiljer

Upptäck, skapa och lär tillsammans. Varje söndag under H22 City Expo håller vi inspirerande prova-på-aktiviteter tillsammans med inbjudna gäster eller samarbetspartners.

Under sex söndagar testar vi att baka hällbröd, rulla fröbollar och växttryck och lerklining.

Datum och tid: 29 maj, 5, 12, 19 och 26 juni samt 3 juli klockan 11:00–16:00.

29 maj klockan 13:00-16:00 OBS! Tiden!
Prova på att göra växtryck med vilda blomster. Naturen är saftspänd och blommorna bär sin egen färg. Arrangera blomster och banka ut färgen på en bit tyg, gör ett vackert inbjudningskort eller varför inte en tygservett? Kom och prova denna enkla aktivitet som passar för alla åldrar. Smaka hällbröd bakat i det nya uteköket. Det finns också smakrik egenodlad rabarberchutney att lägga till. Allt blir godare av att ätas utomhus!

5 juni klockan 11:00-16:00
Samla frö och så vilt! Vi hjälper våra pollinatörer genom att så vilda växter som senare kan bli deras födokälla. Du tillverkar dina egna tidningskrukor på plats och är välkommen att ta hem 3 stycken sådder som ett bidrag till att öka den biologiska mångfalden. Baka hällbröd i uteköket. Degen är redan satt- kom och rulla och stek ditt eget bröd på det nyöppnade uteköket- det finns smakrik egenodlad rabarberchutney att lägga till. Allt blir godare av att ätas utomhus!

Fri entré till hela Fredriksdal museer och trädgårdar under H22 City Expo 30 maj- 3 juli.