Familjesöndag: Vårlust – Husdjursdag

En dag för hela familjen. Kom och träffa djuren i stallet, lär dig allt du behöver veta för att plantera bönor och hur du undviker att stoppa giftiga växter i munnen.

Familjesöndag blir en kombinerad dag för det som växer och en dag för det ulliga och gulliga. Passa på att lära dig allt om bönor från Fredriksdals trädgårdsmästare Philippe Hässelkvist i bönskolan. Bönskolan genomförs vid tre tillfällen under dagen: 11:30, 13:00 och 14:30.

Under dagen kan du också lära dig mer om vilka växter som är ätliga och vilka växter som inte bör stoppas i munnen. Följ med på tur i de gröna omgivningarna och lyssna på Karin Hjelmér när hon berättar mer om växterna på Fredriksdal. Under turen får du även chansen att provsmaka ett par rätter med ätliga växter. Mums!

För de minsta håller stallet öppet hela dagen. Kom förbi och träffa och klappa djuren. Här finns ulliga får, söta getter, mysiga hästar och ett och annat bökande svin. Passa även på att ta en tur med häst och vagn tillsammans med Stenbergs hästeri. Alla är välkomna.

När: 20 maj kl 11:00-16:00

Var: Runt stallarna och köksträdgården

Entré: 70:- för vuxen, fri entré för barn upp till och med 18 år och med Kulturkortet. Bönskola och vandringar kring den vilda maten kostar inget extra, bara att komma på de angivna klockslagen.