Fönsterrenoveringskurs på Fredriksdal 22 juni

Det är en konst att renovera fönster. På den här kursen får du lära dig hur du förlänger livet på dina fönster och hur du tar hand om dem på bästa sätt.

För att förstå hur dina fönster fungerar är det viktigt att du känner till fönstrens olika delar. Fredriksdals museer och trädgårdars skickliga instruktörer både berättar och visar hur du kan förlänga livet på dina fönster genom att kitta, skrapa och måla dem. Du får också prova på att varsamt glasa ur och kitta med linoljekitt för att sedan måla med linolja. Det blir också en genomgång av olika färgtyper och du får lära dig att skära glas.

I kursavgiften ingår verktyg och material samt en fönsterbåge för dig att jobba på. Om du hellre vill ta med dig en fönsterbåge hemifrån går det såklart bra, men räkna inte med att hinna färdigt under dagen.

Kursen äger rum i Fredriksdals stadskvarter på Strömgrändsgårdens innergård. Ta med egen matsäck till lunch och slå dig ner i grönskan på Fredriksdal, eller varför inte besöka trädgårdscaféet?

Kursledare är Collette Couman som sedan 2012 driver företaget Strået, vilket sysslar med både bygghantverk och naturvård. Collette jobbar helst med naturmaterial och har som inställning att laga istället för att slänga.

Datum och tid: 22 juni klockan 09:00-16:00

Plats: Gamla verkstaden i stadskvarteren på Fredriksdal

Pris: 1600 kronor per person. Biljetter säljs i Fredriksdals entré, Kulturmagasinets reception eller online via Helsingborgs kulturbutik.