Fredriksdalspraktikan: Brödbakning

Genom Fredriksdalspraktikan förmedlar Fredrikdal kunskap, lust och inspiration på ett enkelt och opretentiöst sätt. Namnet anspelar på den gamla bondepraktikan som var ett slags handbok för bönder.

En varm vedeldad bakugn, surdeg som långjäst, nyskördat från köks-och kryddträdgården. Välkommen att baka surdegsbullar som du själv smaksätter. Du får också sätta en surdegsstart att ta med hem.

Under kvällen får du veta mer om olika mjölsorter, bröd och brödbakning med en liten historisk tillbakablick, lära lite om några av Fredriksdals välsmakande grönsaker och kryddor. Smakprov, recept och tips utlovas denna kväll.

Kursledare: Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker och Philippe Hässlekvist, köksträdgårdsmästare

Plats: Norra Flygelns brygghus

Tidpunkt: Den 16 maj klockan 18.00-20.30 ( Obs 30 minuter längre tid än vanligt )

Självkostnadspris 30 kronor. Detta betalas kontant eller med swish. 

Ta med; kaffe/te eller valfri dryck till våra brödsmakprov

Vårens tema frön och odlingstips, brödbakning och biodling. OBS! Olika anmälningsdatum.

Föranmälan krävs. Anmälan till brödbakning görs på fredriksdalspraktikan@helsingborg.se från och med 2 maj.

Brödbakningen sker i lokal utan tillgänglighetsanpassning.