Klimatsmart verkstad

För liten och stor tillsammans. Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra för att förbättra klimatet. I Klimatsmart verkstad tittar vi närmre på vad du kan göra och hur du kan påverka på riktigt för en grönare framtid.

Klimatsmart verkstad är en serie workshops för liten och stor tillsammans, där vi försöker bena ut det här med klimatsmart framtid. Det blir olika temadagar med mode, konst, hantverk, mat och odling.

Vi undersöker vad man kan göra genom att återbruka sådant som redan finns och hur man kan skapa helt nya prylar med redan befintliga. Det kan till exempel vara att vi skapar nya plagg av gamla. Kanske kan en trist tröja förvandlas till en trendig scarf? Genom att ta hand om det vi redan har minskar vi nyproduktion och sparar på naturens resurser. Vi undersöker också hur det fungerar med hållbar odling. Kan maten på tallriken verkligen leda till en bättre värld?

Alla kan bli klimatsmarta på Fredriksdal i sommar. På fredriksdal.se hittar du aktuellt dagsprogram längre fram.

Unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap): fri entré. Entré: 100 kronor. Fri entré med Kulturkortet.