Lakrits möter rabarber i Fredriksdals gröna utekök

Fredagshygge för dig som vill bli inspirerad i köket eller bara njuta av goda smaker på ett sommarvackert Fredriksdal. Ett kulinariskt samarbete mellan Lakritsfabriken och Fredriksdal museer och trädgårdar. Två tillfällen, fredag 17 juni och fredag 19 augusti klockan 17:30-19:00.

Du får provsmaka olika sorters kravodlad rabarber skördad i Fredriksdals köksträdgård där vi har en av landets största rabarbersamlingar med över 30 sorters rabarber. Detta i kombination med lakritsfabrikens glutenfria lakrits och lakritsråvaror.

Dina värdar är trädgårdsmästaren, kulturhistorikern och lakritsproffsen som berättar mer om rabarberns och lakritsens odling och historia.

I uteköket kockar lakritsfabrikens grundare Martin Jörgensen som ger dig tips på hur du på bästa sätt använder lakrits i matlagningen och berättar varför lakrits bör användas mer i köket.

Avnjut en trerätters meny tillagad med primörer från Fredriksdals trädgårdar där rabarbern och lakritsen spelar huvudrollen. Till menyn kommer säsongens nyskördade godsaker som kombineras med det svarta guldet. Även ett vegetarisk alternativ.

Måltiden får du avnjuta vid köks-och kryddträdgården ute i det gröna.

Datum och tider är fredag 17 juni och fredag 19 augusti klockan 17:30-19:00.

Entrébiljett: 499 kronor. Biljetter säljs i Fredriksdals entré, Kulturmagasinets reception samt online via Helsingborgs kulturbutik.