Mat på riktigt

Mat och odlande med historia och nutida matexperiment.  Pressa din egen äppelmust, följ med trädgårdsmästaren på en spännande tur i chilins heta värld där du får lära dig känna igen de viktigaste arterna och hur du praktiskt använder dem i köket, gå en doftande kryddvandring med vår botanist och landa vid smakprovsståndet med gott från trädgården i oväntade kombinationer.

Vid bakugnen får du följa brödets väg från sädesslag, olika mjölsorter och hemmakvarnar till färdiga surdegsbröd bakade i ugnen. Spännande smakprov och recept även där.

Hämta en bakbiljett vid bakugnen och prova att baka din eget bröd.

Några axplock från en dag med spännande upplevelser för gommen och inspiration till dig som vill fortsätta hemma i köket.

Vad? Mat på Riktigt, familjesöndag
När? 3 september klockan 11.00 – 16.00
Var? Fredriksdals museer och trädgårdar 
Pris? 70 kronor. Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år.