Outdoor office day på Fredriksdal

15 juni 2023, 08:30 - 16:30

15 jun
Outdoor office day på Fredriksdal

Den 15 juni firar vi Outdoor office day i Helsingborg. Då bjuder Fredriksdal museer och trädgårdar in till en heldag för att diskutera hur vi skapar utrymme för fler utevistelser på arbetstid.

Du får lära dig mer om naturen och hjärnan, grön hälsa, metodik för utemöten, vad som krävs för att flytta kontorsarbetet utomhus och mycket mer. Programmet består av inspirationsföredrag i det gröna, uteworkshops och nätverkande. Det vänder sig till dig som har intresse av och/eller kunskap om framtidens hållbara och hälsofrämjande arbetsplats. Kanske arbetar du med HR, är chef eller projektledare.

Program

08:30 Incheckning och frukostmingel i Rosariet. Ingång genom Fredriksdals huvudentré.

09:00 – 09:10 Välkomna till Fredriksdal, Friluftskontoret och Outdoor office day 2023. Catharina Nilsson är guide och utvecklare vid Helsingborgs museum, samt projektledare för Friluftskontoret.

09:10 – 09:20 Inledningstal om framtidens kontor – Hur vill vi jobba och i vilka miljöer? Inledningstalare Anna Nambord är arbetsplatsrådgivare och affärsutvecklare på Wihlborgs.

09:25 – 12:15 Promenad med inspirationsföredrag i det gröna: Naturen som resurs för arbetsliv och hälsa. Deltagarna delas in i mindre grupper som roterar mellan sex föredrag och två diskussionstorg.

 • Utomhusmiljön som resurs för att boosta samhörighet och social gemenskap över gränserna. Inspirationstalare Christian Altenius är social entreprenör och driver företaget Altenius Social Innovation.
 • Stubbsittning – en metod som förebygger stress och boostar kreativitet. Bosse Rosén är naturhälsopedagog, instruktör i mindfulness och driver företaget Utemaningen.
 • Låt arbetslivet växa i det fria. Ett danskt forskningsprojekt har visat vad som krävs för att flytta fler kontorsuppgifter utomhus. Inspirationstalare Regitze Siggaard är egenföretagare och konsult inom hållbart arbetsliv. Föredraget hålls på danska.
 • Diskussionstorg
 • Vitamin N och grön hälsa – Hur kan naturen stärka oss i vardagen? Inspirationstalare Carina Eriksson är naturupplevelsecoach och driver företaget C/O Nature.
 • Vad händer när vi flyttar ut? Vad säger forskning och erfarenhet? Inspirationstalare Anna-María Pálsdóttir är docent i landskapsarkitekturens miljöpsykologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.
 • Naturen och hjärnan – Vetenskap och den mänskliga intuitionen möter varandra. Inspirationstalare Åsa Uhrwing är beteendevetare, instruktör i mindfulness och driver företaget MAJNDA Utveckling.
 • Diskussionstorg

12:20 – 13:30 Lunch hos Gisela Trapps Krog & Kafé

13:40 – 14:30 Fredriksdal inspirerar. Deltagarna blir indelade i två grupper som roterar mellan två stopp.

 • Utekontor bland grönska och kulturmiljö. Catharina Nilsson är guide och utvecklare på Helsingborgs museum, samt projektledare för Friluftskontoret.
 • Biologisk mångfald för företag – hur kan vi inspireras av historien? Hedda Hammer är museipedagog i biologi vid Helsingborgs museum.

14:40 – 15:10 Fika utomhus

15:15 – 16:15 Valbara workshops. Deltagarna väljer en workshop. Max 25 deltagare per grupp.

 • Bli stressfri på stubben. En må bra-guidning med enkla och effektiva övningar för att gå ner i varv och hämta ny kraft i naturen. Workshopen avslutas med stubbsittning – din egen stund med naturen. Förberedelse: Du behöver oömma kläder efter väder. Workshopledare: Bosse Rosén är naturhälsopedagog, instruktör i mindfulness och driver företaget Utemaningen.
 • Mer natur på jobbet. Att flytta ut möten och workshops utomhus gör att vi blir mer kreativa och det skapar utrymme för gemensam reflektion. Men hur gör man praktiskt? Under workshopen får ni prova på och veta mer om enkla metoder och tips för lyckade utemöten och workshops. Workshopledare: Annika Widmark och Anna Stråle driver tillsammans Utochinsikter och stöttar utveckling av ledare, grupper och organisationer med hjälp av kreativa naturmiljöer.
 • Personlig utveckling med hjälp av naturen. Ni får smakprov på övningar som främjar kreativitet, samt ger nya insikter och perspektiv. Naturen är en fantastisk medhjälpare och den ger överraskande resultat vid personlig utveckling. Workshopledare: Åsa Uhrwing är beteendevetare, instruktör i mindfulness och driver företaget MAJNDA Utveckling.
 • Självprogrammering för ökat välmående och mindre stress. Prova mentala och fysiska övningar som du kan använda i din vardag för att reglera nervsystemet, sänka stressignalen och ge hjärnan det den behöver för att starta dagen med rätt förutsättningar för att kunna ta emot information, hantera studier/jobb och samtidigt må bra! Workshopledare: Anna Bursell är hypnosterapeut, coach och traumaspecialist.

16:20 – 16:30 Samling, mingel och avslut med alkoholfri förfriskning från Fredriksdal.

Entré och anmälan och konferensavgift: Deltagaravgift 625 kronor inkl. moms (500 kronor exkl. moms) per person inkluderat rabatterad entré, frukost, lunch och eftermiddagsfika. Inom kort kan du betala deltagaravgiften hos Helsingborgs kulturbutik.

Anmälan görs via mejl till friluftskontoret@helsingborg.se.

Vid anmälan ska du ange eventuella önskemål kring specialkost och vilken workshop du önskar att delta i under eftermiddagen. Till anmälan behöver vi även ditt mobilnummer. Begränsat antal platser. Anmäl dig senast den 8 juni och betalningen ska vara genomförd senast den 15 juni. Kontakta friluftskontoret@helsingborg.se om du önskar att betala med faktura.

Outdoor office day på Fredriksdal

 • 15 juni 2023, 08:30 - 16:30
 • Längd: 8 timmar

Plats

Fredriksdals museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta