Säsongsöppning och påskjakt på Fredriksdal

Det är utomhus som vi mår som bäst. Här finner vi balans och nya upplevelser. Just nya upplevelser och frisk luft bjuder vi på i år när Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar för säsongen 9 april med magisk påskjakt. Dagen till ära öppnar även det nya lekområdet Trollskogen.

Häxan Kvasthilda har tappat bort sina kvastar och hon behöver hjälp av barnen att hitta dem. Frågan är bara vart kvastarna kan tänkas ha gömt sig. De finns någonstans på vårt stora utomhusområde, som ni utforskar i lugn och ro i egen takt. Påskjakten pågår hela påskhelgen. Här finns det gott om plats för lek och bus under blå himmel, fåglarna sjunger från trädkronorna och i rabatterna tittar vårens första blommor fram.

Den här dagen öppnar vi också det nya lekområdet i Trollskogen. Väntan har varit lång och nu är den äntligen över. Här får barn upptäcka hur roligt det är leka utomhus genom att springa i hinderbanan, balansera på ormar, hoppa, klättra i stora spindelnät och gömma sig i en riktig pilekoja.

Säsongsöppning betyder också att du kan besöka våra gårdar, byggnader och utställningar precis som vanligt. Och på hyllorna i Hedströms diversehandel och entrébutiken finns det påskpynt och annat kul för alla smaker.

Säsongsöppning på Fredriksdal museer och trädgårdar arrangeras på skärtorsdagen 9 april 10:00–16:00. Kom gärna utklädd till påskhäxa, kyckling eller påskhare. Välkommen till en plats med frisk luft och gröna naturupplevelser både för sinne och kropp.

Vill du handla så komihåg att vi är kontantfria, du betalar enkelt med kontokort eller swish.

Entré: 80 kronor. Unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap): fri entré. Fri entré med Kulturkortet. Förköp gärna entrébiljett.