Praktisk onsdag: samla fröer och så FULLSATT

Följ med oss och samla fröer från våra ängar den här onsdagen. Vi kikar närmare på hur vi tar hand om fröerna och hur vi sår nya växter på bästa sätt.

Om du vill skapa en vacker blomsteräng för att förbättra för alla vilda växter och djur, kan det vara en bra idé att samla frön och testa att odla fram ängsväxter på egen hand. För de flesta vilda ängsväxter går inte att köpa. Vi berättar mer om några ängsväxter som kan vara lätta att odla från frön och hur man kan göra. Under kvällen berättar vi också om hur Fredriksdals botaniska trädgård samlar in frön av utrotningshotade växter från naturen för att bevara och föröka på Fredriksdal för att sedan sprida till nya platser i naturen. Och har ni tankar och frågor om ängens ekologi och om hur man sköter ängen, så är detta ett bra tillfälle. Fredriksdals botanist/landskapsvårdare och trädgårdsmästare med ansvar för odlingen av vilda växter finns på plats.

Vad? Praktisk onsdag med fokus på fröer och sådd
När? 30 augusti klockan 18.00-20:00
Var? Vi möts i Fredriksdals huvudentré för att gå ut i den botaniska trädgården.
Ta med? En del av kvällen kommer vi att vara utomhus, så ta med lämpliga kläder. Ta gärna med picknic om du har lust, så avslutar vi kvällen med en stund för fika och samtal.
Begränsat antal platser. Anmäl dig till receptionen 042-104527 eller kulturmagasinetreception@helsingborg.se FULLSATT
Entré? 70 kronor. Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år.