Rosdagar på Fredriksdal

Njut av den svenska sommaren och tusentals blomstrande rosor i ett av Sveriges främsta rosarium. I dagarna två handlar det mesta om Rosor på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det här är ett av våra vackraste arrangemang.

Följ med på guidade visningar med rosexperter och rosinspiratörer, få tips av trädgårdsmästare, landskapsarkitekter, Rosensällskapet och trädgårdsdesigners. Passa även på att köpa med något från Flora Linnea, som har Sveriges största sortiment av rosor. I herrgården hittar du magnifika rosbuketter och arrangemang. Det blir även doftvandringar, historia om rosor och praktiska tips. De guidade turerna förköps och bokas via vår webbplats eller i huvudentrén på Fredriksdal. Begränsat antal platser.

Mer än 350 olika sorters rosor

Rosariet på Fredriksdal museer och trädgårdar innehåller över 350 sorter och närmare 1500 rosplantor. Rosariet består av en kulturhistorisk del som speglar kultur-rosornas historiska utveckling och en tematisk del indelad i fyra rum efter färg, form och komposition. Här hittar du vackra rosor valda med omsorg och även en del rosor som är extra värdefulla och som ingår i friluftsmuseets lokala klonarkiv. Klonarkivet är en del av den Nationella genbanken som bevarar det gröna kulturarvet för framtiden

Rosdagar på Fredriksdal på Fredriksdal museer och trädgårdar är en del av H22 City Expo.

Fri entré till hela Fredriksdal museer och trädgårdar under H22 City Expo 30 maj- 3 juli.