Sportlovsaktivitet: Barnens konstrunda

Vad är egentligen konst? Kan konst kännas med händerna, höras, få dig att känna olika känslor? Får konst se ut hur som helst? Vem bestämmer vad ett konstverk föreställer? Om du och jag tittar på samma konstverk, ser vi samma saker då? Upptäck konsten på tio platser med Barnens konstrunda i appen Guide Helsingborg. Du lyssnar och låter nyfikenheten vakna.

Barnens konstrunda är en audioguide hjälper dig att upptäcka statyer och skulpturer som du kanske sett många gånger, och konstverk du aldrig lagt märke till förut. Konstverk som alla känner till, och konstverk du kanske inte visste ÄR konst.

Du behöver inte gå hela rundan på en gång, du kan använda audioguiden till att utforska de olika konstverken när du stöter på dem, kanske under promenaden eller cykelturen? Kanske gör audioguiden också att du kommer upptäcka andra konstverk runt om i stan som inte är med i audioguiden och som du inte tänkt så mycket på förut – eller att du blir nyfiken på det där konstverket som är utanför din skola, eller i närheten av där du bor. Vad föreställer de? Vad får de dig att känna? Vilket blir din favorit?

Var hittar du Barnens konstrunda? I appen Guide Helsingborg som är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.

Manuset är framtaget utifrån samtal med barn från Elinebergskolan årskurs 1 och Hostagårdsskolan årskurs 3, vårterminen 2020. Inläsare är Jonna Hyttfors och Anna Jönsson.