Väsenvandring

När solen går ner händer det underliga saker på Fredriksdal. Det prasslar i buskarna vid promenadgångarna och i de gamla husen knirrar det mer än vanligt. Med mörkret smyger sig väsen ur den svenska folktron fram bakom husknutarna, upp ur dammen och från skuggorna. Under vandringen kommer området att lysas upp av marschaller, små brasor och gammaldags lyktor.

Väsenvandring är ett spännande och lite läskigt äventyr för de modiga, 27-28 oktober 17:00–20:30. Från sex år.

Efter vandringen kan ni besöka Fredriksdals trädgårdskafé där det serveras fika från en bod utomhus:

  • Varmchoklad med kanelbulle 35 kronor
  • Kokt wienerkorv med bröd från Per i viken 30 kronor

Endast förköp, 160 kronor för vuxen och 60 kronor för barn och ungdom upp till och med 18 år. Endast i vuxet sällskap upp till 16 år. Längd cirka 60 minuter. Väsenvandring genomförs helt utomhus, varma kläder rekommenderas.

Köp biljett i Helsingborgs kulturbutik, Fredriksdals entré (till och med 27 september), Kulturmagasinets reception eller på Dunkers kulturhus.

Anpassning till Covid-19 gör att vi i år minskat antalet besökare per grupp från 40 till 25. Detta för att vi ska kunna hålla avståndet på en meter till varandra. En familjegrupp kan naturligtvis hålla mindre avstånd till varandra under vandringen. De väsen som passeras närmar sig aldrig besökarna utan håller sig i bakgrunden. Det kommer att finnas en person utanför området som påminner besökarna om att hålla avstånd under vandringen.