Väsenvandring på Fredriksdal

Vad är det som ylar i skogen? Och vad var det egentligen för skugga som försvann in under dörren till herrgården? När mörkret lagt sig över Fredriksdal smyger väsen ur den svenska folktron fram. Väsenvandring pågår 2–3 november 17:00-20:30.

Väsenvandring är en spännande och lite läskig vandring för modiga barn från sex år och uppåt. Följ med och lyssna på kusliga historier om spöken, troll och andra ljusskygga varelser. Här på Fredriksdal finns det en massa historiska gårdar och hus i trä, månbelysta ängar, dammar och mörka skogar … precis sådan miljö som våra svenska väsen trivs bäst i.

Väsenvandring sker helt och hållet utomhus och vi rekommenderar varma kläder och skor. Vandringen tar ungefär 60 minuter. Efter vandringen finns det möjlighet att besöka Fredriksdals trädgårdskafé som serverar något varmt och gott i boden vid kaféet.

Observera att endast förköp gäller. Köp din biljett online via Helsingborgs kulturbutik eller till fots i Kulturmagasinets reception eller på Dunkers kulturhus.

Entré: 160 kronor, 60 kronor för barn och ungdom upp till och med 18 år. Endast i vuxet sällskap upp till 16 år.