Upptäck Fredriksdal med Guide Helsingborg

I Guide Helsingborg hittar du spännande turer som låter dig upptäcka mycket av det som finns på Fredriksdal.

Fredriksdal runt

Den guidade turen Fredriksdal runt tar dig med på en vandring genom allt det som anläggningen erbjuder. 17 lyssnarstopp finns på rundan. Var går turen?

Fredriksdals barnguide

Nic Schröder guidar dig. Den 23 stopp långa audioguiden tar med dig på en rundtur runt botaniska trädgården, rundar Lillaryd och svänger inom stadskvarteret innan den avslutas i rosariet. En perfekt tur för dig som vill fördjupa din kunskap om Fredriksdal! Finns också på danska.

Rospromenad med Karin Berglund

Upplev rosariet i sällskap med Karin Berglund, trädgårdsskribent och fotograf. Dofta på rosor och betrakta blommorna medan du hör Karins behagliga röst berätta om gammaldags rosor, Rosa Mundi och Fredriksdals rosarium. Förkortad version efter utställningen ”Rosornas mästare” 2020 som handlade om kulturhistoriska rosor och Cedergrens legendariska plantskola på Råå.

På landet mitt i stan

Utställning i södra herrgårdsflygeln som handlar om hela Fredriksdal. Det är historia, nutid och framtid på samma gång. Utställningen På landet mitt i stan finns också som audioguide i Guide Helsingborg. Lyssna och ta del av innehållet innan du besöker oss eller få texterna upplästa medan du går omkring i utställningen.

Fredriksdal på stan

Upptäck 10 Helsingborgsplatser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Bland annat får du veta var stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början. I Guide Helsingborg kan du gå hela rundan med karta på stan. I mediaguiden finns text och bild.

Stadsmänniskor

I stadskvarteret finns det gott om gamla byggnader samt interiörer och butiker som en gång i tiden låg i centrala Helsingborg. I guiden Stadsmänniskor får du lära känna några av de personer som levde och arbetade i dessa verksamheter när det begav sig.

Vilda växter på Fredriksdal

Nyfiken på vilda växter? Den här guiden att visa dig delar av Botaniska trädgårdens växtsamling. Du får veta mer om växternas intressanta ekologi och varför så många av dem nu är hotade och om hur Fredriksdal arbetar med att odla och bevara dem. Håll utkik efter gula små keramik-blommor som visar dig vägen. Guiden börjar vid grinden till Botaniska trädgårdens systematiska del, när du kommer från engelska parken.

Om Guide Helsingborg

Guide Helsingborg är en av Helsingborg stads satsningar på att möta besökare, invånare och turister i den digitala världen. Här samlas guider till flera besöksmål i Helsingborg, utöver Fredriksdal finns Sofiero, Dunkers kulturhus och Kärnan med och därtill finns flera rundvandringar i staden.  Det tillkommer nya platser och nya guider kontinuerligt.

Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.