Information gällande Covid 19

Regeringen har beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Detta är en åtgärd för att minska smittspridningen av Coronaviruset.

Vad innebär det för Fredriksdal museer och trädgårdar?

Som friluftsmuseum på 36 hektar berörs vi i nuläget inte direkt då 50-regeln gäller inomhus. Här finns frisk luft att tillgå och du kan fortfarande besöka djuren både ute och inne. Våren är på gång i parken och här finns gott om plats för både rörelse och lek utan risk för trängsel.

Påskfest blir påskjakt

Vi öppnar som planerat den 9 april och i år blir en påskjakt istället för den traditionella påskfesten. Påskjakten pågår dessutom hela påskhelgen mellan den 9-13 april.  Detta för att undvika större folksamlingar på ett och samma ställe. Påskjakten tar er runt på hela vårt område där ni får leta efter häxan Kvasthildas kvastar som hon tappat bort. Ni utforskar och går påskjakten i eget tempo.

Klicka vidare till fliken Program för att hålla dig uppdaterad om hur våra arrangemang och programpunkter påverkas. Vi uppdaterar webbplatsen löpande.

Bra att veta och tänka på under ditt besök

Känner du dig frisk är du varmt välkommen till oss. Känner du dig sjuk eller har symptom som kan tänkas bli något mer, stanna hemma och kurera dig istället. Det finns mycket du kan roa dig med från soffan där hemma. Vi kan rekommendera appen Guide Helsingborg där du hittar alla möjliga guider runt i Helsingborg och även här på Fredriksdal.

Vi har infört extra städning för att minska risken för spridning av viruset Covid-19. Vi är även kontantfria.

Det är fri entré till och med 8 april.

Mer information om Covid-19

Kulturförvaltningen följer löpande händelseutvecklingen, och Folkhälsomyndigheternas rekommendationer gällande Covid–19. Vi uppdaterar informationen på webbplatsen löpande. För mer information hänvisar vi till våra sociala medier.

Här kan du läsa mer om Covid–19 i Helsingborg: https://helsingborg.se/corona