Lediga tjänster

Säsongsarbetare till Fredriksdal museer och trädgårdar

Fredriksdal är ett friluftsmuseum med bl a norra Europas enda landskapsbotaniska trädgård. Här finns också ett välrenommerat rosarium, köksträdgård, engelsk park, systematisk trädgård och mycket mer. Fredriksdal speglar med sina 36 ha den skånska kultur- och naturhistorien med levande samlingar av såväl växter som djur. Djurhållningen och odlingarna är KRAV-märkta. Vi söker nu trädgårdsarbetare som ska komplettera vår anläggningsgrupp.

Du kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av trädgårdsmästare, trädgårds-historiker/utvecklare, biolog, museibönder, djurskötare och säsongspersonal. Arbetsuppgifterna består främst av skötsel och underhåll av Fredriksdals parker och trädgårdar såsom exempelvis rensning av rabatter och gångar, slåtterarbete, plantering, beskärning, vattning, häckklippning och gräsklippning. Enklare vaktmästaruppgifter kan också förekomma.

Du ska ha trädgårdsutbildning och dokumenterad yrkeserfarenhet inom trädgårdsområdet. Det är viktigt att du har goda växtkunskaper och praktisk erfarenhet av trädgårdsskötsel, vana vid att arbeta med handredskap och trädgårdsmaskiner och kan utföra arbetsuppgifterna med gott resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är positiv, flexibel och uthållig. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, ta egna initiativ, vara utåtriktad och beredd att svara på besökarnas frågor. Du trivs med varierande arbetsuppgifter utomhus och eftersom arbetet kan vara tungt bör du vara i fysisk god kondition.

Krav

  • B-körkort
  • Trädgårdsutbildning
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom park- och trädgårdsskötsel

Sista ansökningsdag: 16 januari 2022

Omfattning: Heltid. Helg- och kvällsarbete förekommer.

Tillträdesdatum: under våren 2022, enligt överenskommelse.

Läs mer och ansök.

Avdelningschef Uppleva & Lära Helsingborgs museum

Helsingborgs museum är samtidsorienterat, aktuellt och angeläget. Vi arbetar med frågor om kulturarvets roll i en långsiktig samhällsutveckling och dess betydelse för social och miljömässig hållbarhet. Museet är kommunalt och knutet till Helsingborg men har hela nordvästra Skåne som verksamhetsområde. Med våra regionala uppdrag finns vi på många platser och når många.

Inom museets breda verksamhet ryms besöksmålen Fredriksdals museer och trädgårdar och borgtornet Kärnan. Museet har omfattande arkiv, bibliotek, konst-, fotografi- och föremålssamlingar. Vi arbetar offensivt med kulturmiljö- och kulturlandskapsfrågor samt med förvaltning av stadens offentliga konst.

Helsingborgs museum är inne i ett spännande utvecklingsskede. Den 1 februari går vi in i en ny organisation och söker nu en avdelningschef för den nya avdelningen Uppleva & Lära. Avdelningen ansvarar för museets pedagogiska verksamhet, evenemang, program och butiker. Inom avdelningen finns även museets entréer, reception och snickeri. Du kommer att leda en grupp med delvis ny sammansättning och vara drivande i att implementera nya processinriktade arbetssätt.

Som avdelningschef sitter du med i museets ledningsgrupp. Du har hela chefsskapet med verksamhets-, arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar. Tillsammans med medarbetarna arbetar du systematiskt och kunskapsbaserat. Du ansvarar för förbättrings- och utvecklingsarbete och vill bidra till inspiration och nytänkande både utifrån ditt uppdrag men även verksamhetsövergripande.

Sista ansökningsdag: 21 januari 2022

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: snarast

Läs mer och ansök