Mikaeli månad på Fredriksdal

6–27 september

September betyder skördetid på Fredriksdal museer och trädgårdar och i år ser vårt program lite annorlunda ut. Vi ställer om och under en hel månads tid erbjuder vi aktiviteter på temat mat, nyskördade grönsaker och genuina hantverk både på plats och hos våra samarbetspartners.

Som vanligt, men ändå inte. Så kan vi sammanfatta september på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är en tid för skörd och jordnära mat och vid det konceptet håller vi fast. I år har vi dock fått tänka om lite grann och det har resulterat i något nytt. Vi hyllar fortfarande maten som kommer från jorden.

Under Mikaeli månad kan du njuta av en skulpturutställning skapad av elever från Estetprogrammet på Bild och formgivning på Nicolaiskolan, gå på tipsrunda, titta på skördebuketter i herrgården och se hur det går till när vi arbetar med höstskörden i köksträdgården. Övriga aktiviteter hittar du nedan.

Eftersom vi i år inte arrangerar Mikaeli marknad har vi tagit fram två helt nya koncept. Det är skördeförsäljning och Mikaeli marknadsrunda.

Lär mer frukt och svamp söndag 27 september på Fredriksdal

10.00-16.00 Sortbestämning av äpplen och päron av pomologer utanför fruktutställningen. Ta med några frukter plus en kvist från trädet.

10.00-16.00 Miniutställning med svamp i stadskvartersgatan. Ta med svamp från din egen svampskog och få hjälp med identifiering eller kom för att lära hur du skiljer ätliga svampar från giftiga.

Händer också under Mikaeli månad