Barnens Fredriksdal

Hos oss händer det alltid något roligt för våra yngsta besökare. Här finns ett kul lekområde, aktiviteter för de skaparglada och ett litet teatermuseum dedikerat till Eva Rydberg och Nils Poppe där barn kan dansa rena rama ding dong hela sommaren.

Läs mer

Stadsmänniskor – ny guide i appen Guide Helsingborg

I stadskvarteret finns det gott om gamla byggnader samt interiörer och butiker som en gång i tiden låg i centrala Helsingborg. I guiden Stadsmänniskor får du lära känna några av de personer som levde och arbetade i dessa verksamheter när det begav sig. Varje månad lyfter vi fram en ny person och berättar deras historia.

Läs mer

Upptäck våra guider

Med appen Guide Helsingborg kan du lära dig mer om Fredriksdal museer och trädgårdar direkt i mobilen. Det finns fem olika turer att ladda ner och samtliga är gratis. Här finns turer för barn, de växtintresserade, för dem som vill lära sig mer om själva platsen och till och med en digital tur som tar…

Läs mer

Radioinslag i P4

Den 13 januari var det Tjugondag Knut. Radio P4 Malmöhus med Ola Selmén kom till Fredriksdal och fick en pratstund kring denna tradition med kulturhistorikern Åsa Hässlekvist. En ny skånsk tradition kom också på förslag. Lyssna här.

Läs mer

Praktnejlika räddas på Österlen och på Fredriksdal

Den vackra praktnejlikan är nästa växt ur Fredriksdals samling av vilda växter som flyttar tillbaka ut i naturen. I Sverige växer den bara på färre än 20 platser – i södra Skåne och vid Norrbottens kust. Den blir allt mer sällsynt och är rödlistad som starkt hotad. 2017 samlade vi några frön med dispens från…

Läs mer

Julfint hos oss

Årets Jul på Fredriksdal är inställt men vi kommer givetvis att ha öppet på området som vanligt ändå. Dagligen mellan 10.00-16.00 med fri entré för alla. 

Läs mer

Jul på Fredriksdal är inställt

I år är Jul på Fredriksdal 4-6 december inställt i enlighet med rådande restriktioner. Ett tråkigt men ack så nödvändigt måste. Men vi vill självklart inte bidra till att smitt spridningen ökar och har därför tagit beslutet att ställa in årets julmarknad. 

Läs mer

Väsenvandringen 28/10: återköp av biljetter

Information angående återköp. På grund av rådande omständigheter och ytterligare restriktioner från Folkhälsomyndigheten måste vi tyvärr meddela att kvällens Väsenvandring den 28/10 är inställd. För att få dina biljetter återbetalda hänvisar vi dig till följande:

Läs mer

Ny insats för att bevara vilda växter i Helsingborg

En fjärdedel av de vilda växterna i Sverige är rödlistade. Det innebär att de kommer att försvinna om ingen agerar. Att bevara Sveriges biologiska mångfald är avgörande för en vacker och fungerande natur, som är väl rustad för att anpassa sig till ett klimat i förändring. Nu tar vi tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen till ett nytt,…

Läs mer