Tävla: Bakar du det finaste pepparkakshuset?

Under årets julmarknad ställer Helsingborgs Dagblad ut Helsingborgarnas pepparkakshus. Vill du vara med och tävla? Utforma det stort eller litet, fritt skapat eller efter tydlig förebild – skicka in dina bilder till dagstidningen och var med och tävla.

Läs mer

Bli utställare på Jul på Fredriksdal

Tusentals marschaller, glittrande julgranar och de vackraste julprydnaderna. Året avrundas med en stämningsfull julmarknad där ett hundratal utställare erbjuder nybakat bröd, handstöpta ljus, kryddor, blommor, hantverk och skånsk julmat. Det blir julförberedelser i hus och gårdar, dans kring granen, julverkstad, getter på promenad och tomten kommer på besök. Fredag 2 december klockan 13:00–19:00, lördag 3…

Läs mer

Friluftskontoret på Fredriksdal

Gör som naturen och väx utomhus. Friluftskontoret är en ny satsning på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är ett grönt alternativ vid sidan av kontoret hemma och på jobbet. Här får du möjlighet att arbeta i härlig miljö med frisk luft som gör nytta för både kropp och själ. Forskning visar att vi blir mer…

Läs mer

Floramästerskapen 2022

Vinnarna i årets floramästerskap på Fredriksdal museer och trädgårdar blev Cecilia Gereben och Maria Nyström från Bloem i Stockholm. Domarnas kommentar: Man smått svimmade av de fantastiska materialvalen och hur vackert färgerna samspelade med varandra i lagets båda arbeten. Lekfullt, luftigt och modernt. Andra och tredje plats Tvåa i årets Floramästerskap kom Kim Larsen-Jensen och…

Läs mer

Fågelrapporten 2022 har landat

För sjätte året i rad har ornitolog Gustaf Persson räknat in arter, individer och häckande fåglar på Fredriksdal museer och trädgårdar. Även rastande, födosökande, förbiflygande och sträckande fåglar antecknades. Under våren och sommaren observerades totalt 60 olika fågelarter på museiområdet.

Läs mer

2022 års vinnare av Rosenkransen är Programmet för odlad mångfald

Rosenkransen 2022, Fredriksdals utmärkelse till rosens ära, tilldelas Sveriges nationella insats för att långsiktigt bevara och nyttja våra kulturväxter och deras vilda släktingar, Programmet för odlad mångfald. Årets pristagare offentliggjordes lördag 2 juli 14.30 på Fredriksdal museer och trädgårdar, under Rosdagarna.

Läs mer

Flaggansökan till nationaldagen stängd

Sveriges nationaldag firas 6 juni på Fredriksdal museer och trädgårdar. Till firandet bjuder staden in föreningar från Helsingborg att delta med information och aktiviteter för besökarna. Under firandet delas även flaggor och fanor ut till föreningar och privatpersoner. Anmälan och ansökan senast 3 april.

Läs mer

Vi är en del av Helsingborgs museum

I år är det inte bara i våra rabatter och trädgårdar som det växer och frodas. Från och med 1 februari är Fredriksdal museer och trädgårdar en del av den nya organisationen Helsingborgs museum. Det betyder att vi kan utvecklas ännu mer och erbjuda våra besökare flera fina upplevelser inom det närmaste.

Läs mer

Fri entré till landet i city i höst och vinter

Snöra vandringsskorna och ställ in benen på en tur till Fredriksdal museer och trädgårdar. I höst och vinter har vi öppet alla dagar mellan 10.00–16.00 och det är fri entré för alla besökare. Ta en promenad genom historien och upptäck naturens mysterier och säsongens färger.

Läs mer