Fågelrapporten 2022 har landat

För sjätte året i rad har ornitolog Gustaf Persson räknat in arter, individer och häckande fåglar på Fredriksdal museer och trädgårdar. Även rastande, födosökande, förbiflygande och sträckande fåglar antecknades. Under våren och sommaren observerades totalt 60 olika fågelarter på museiområdet.

Läs mer

Friluftskontoret på Fredriksdal

Gör som naturen och väx utomhus. Friluftskontoret är en ny satsning på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är ett grönt alternativ vid sidan av kontoret hemma och på jobbet. Här får du möjlighet att arbeta i härlig miljö med frisk luft som gör nytta för både kropp och själ. Forskning visar att vi blir mer…

Läs mer

2022 års vinnare av Rosenkransen är Programmet för odlad mångfald

Rosenkransen 2022, Fredriksdals utmärkelse till rosens ära, tilldelas Sveriges nationella insats för att långsiktigt bevara och nyttja våra kulturväxter och deras vilda släktingar, Programmet för odlad mångfald. Årets pristagare offentliggjordes lördag 2 juli 14.30 på Fredriksdal museer och trädgårdar, under Rosdagarna.

Läs mer

Flaggansökan till nationaldagen stängd

Sveriges nationaldag firas 6 juni på Fredriksdal museer och trädgårdar. Till firandet bjuder staden in föreningar från Helsingborg att delta med information och aktiviteter för besökarna. Under firandet delas även flaggor och fanor ut till föreningar och privatpersoner. Anmälan och ansökan senast 3 april.

Läs mer

Vi är en del av Helsingborgs museum

I år är det inte bara i våra rabatter och trädgårdar som det växer och frodas. Från och med 1 februari är Fredriksdal museer och trädgårdar en del av den nya organisationen Helsingborgs museum. Det betyder att vi kan utvecklas ännu mer och erbjuda våra besökare flera fina upplevelser inom det närmaste.

Läs mer

Fri entré till landet i city i höst och vinter

Snöra vandringsskorna och ställ in benen på en tur till Fredriksdal museer och trädgårdar. I höst och vinter har vi öppet alla dagar mellan 10.00–16.00 och det är fri entré för alla besökare. Ta en promenad genom historien och upptäck naturens mysterier och säsongens färger.

Läs mer

Guide Helsingborg bjuder på rospromenad med Karin Berglund

Ge ditt besök i rosariet en extra dimension. Strosa omkring och lär dig mer medan du vägleds av Karin Berglund poetiska beskrivningar av våra rosor. Dofta på och betrakta blommorna medan du hör Karins behagliga röst berätta om gammaldags rosor, Rosa Mundi och Fredriksdals rosarium. Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS…

Läs mer

Fågelkonsert i de gröna lövverken

En promenad på Fredriksdal museer och trädgårdar så här i inledningen av sommaren bjuder på ljuv musik för öronen. Musikanterna är av de mindre slaget och har både näbb och fjädrar. Från de gröna lövverken och buskagen hörs nu vacker fågelsång när hanarna ställer till med skön konsert för att locka på honorna inför säsongens…

Läs mer

Stadsmänniskor – ny guide i appen Guide Helsingborg

I stadskvarteret finns det gott om gamla byggnader samt interiörer och butiker som en gång i tiden låg i centrala Helsingborg. I guiden Stadsmänniskor får du lära känna några av de personer som levde och arbetade i dessa verksamheter när det begav sig. Varje månad lyfter vi fram en ny person och berättar deras historia.

Läs mer