Barnens Fredriksdal

Hos oss händer det alltid något roligt för våra yngsta besökare. Här finns ett kul lekområde, aktiviteter för de skaparglada och ett litet teatermuseum dedikerat till Eva Rydberg och Nils Poppe där barn kan dansa rena rama ding dong hela sommaren.

Utforska våra spännande stigar och upptäck naturens små och stora hemligheter. I år kan du också följa med Tummelisa på magisk sagovandring, lära dig mer om klimatsmart förbrukning, hälsa på våra lantrasdjur, gå på klurig tipspromenad med familjen eller upptäcka på egen hand via digitala rundturer.

Teatermuseum – dansa rena rama ding dong

I ett av våra två små teatermuseum kan du lära dig allt om Eva Rydbergs långa karriär. Eva Rydberg, som senast sågs i Melodifestivalen med sången Rena rama ding dong, är sångerska, skådespelare, komiker och dansare. Läs mer.

Klimatsmart verkstad: 21–24 juni och 28 juni–2 juli

Återbruka och skapa nytt. Vi arbetar hårt för att minska avtrycket och vara en hållbar plats i framtiden. Du kan också vara med och påverka på riktigt. Vi använder idéer, material och smarta tekniker från då och nu för att påverka hur det blir sen. Tipsen kan du ta med hem och bli klimatsmart där också. Verkstad på temat mode, konst, hantverk, mat och odling. För liten och stor tillsammans.

Lantrasdjur från förr

På Fredriksdal lever lantrasdjur av raser som riskerar att utrotas. Det är allt från sällsynta kor och hästar till grisar och får. Här hos oss har djuren en fristad och bidrar till att utveckla våra betesmarker och fina ängar, som är deras mat. På en av stallets väggar och på anslagstavlan i huvudentrén finns en karta som visar var du hittar lantrasdjuren just i dag.

Allt för barn finns samlat här.