Floramästerskapen 2022

Vinnarna i årets floramästerskap på Fredriksdal museer och trädgårdar blev Cecilia Gereben och Maria Nyström från Bloem i Stockholm.
Domarnas kommentar: Man smått svimmade av de fantastiska materialvalen och hur vackert färgerna samspelade med varandra i lagets båda arbeten. Lekfullt, luftigt och modernt.

Andra och tredje plats
Tvåa i årets Floramästerskap kom Kim Larsen-Jensen och Kelly Furlan från Jaffa Blommor i Kristianstad. Tredjeplatsen knep Karin Borg och Linnea Sahlberg från Mr Plant Tidaholm och Linneas Blommor och Binderier i Fagervik.

Publikens val
Besökarna har också fått säga sitt och den hedersamma utmärkelsen publikens val gick till Madelaine Kårefalk och Jessica Kronholm från Iris Blommor i Hässleholm för deras skapelse Blomstrande Berså.

Tävlingsledare Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen är mycket nöjda med arrangemanget. Heidi Mikkonen säger:
– Det har varit fantastiskt att se all den kreativitet och de otroliga skapelser som floristerna gjort och att dessutom få vara på Fredriksdal museer och trädgårdar där arrangemangen blir inramade av den fina miljön känns extra bra.
Sara-Lisa Ludvigsson tillägger:
– Det är så roligt att kunna bjuda in Fredriksdals besökare att både se floristerna i arbete och de färdiga skapelserna efteråt.