Fullmatad brödbakningskurs 7 mars

En heldag 7 mars klockan 10:00-16:00 med fokus på surdegsbrödbakning och smakrika grönsaker och kryddor. Rör ihop din egen surdeg, baka bröd i vår vedeldade stenugn och provsmaka olika kryddor och grönsaker som skördats i trädgårdarna. Du får med dig en spännande receptsamling, egen surdegsstart och surdegsbröd som du själv bakat under dagen. Kursledarna ger dig brödinspiration med oväntade smakkombinationer och tips på hur du bakar klimatsmart.

Kursdagen blir innehållsrik och matnyttig. Vi börjar med lite bröd och sädesslaghistoria. Du får också lära dig mer om några spännande grönsaker och kryddor som kan bakas in i bröden. Här berättas om bra mjölsorter, surdegar och surdegsbröd. Vi tittar också på dagens trender med klimatsmart mat.

Kursen hålls i herrgårdens norra flygel. Huset byggdes 1799 som ekonomibyggnad med brygg-och bakstuga och bostad åt det tjänstefolk som arbetade och servade herrskapet i herrgården. Bakugnen eldas med björkved och sägs rymma 60 limpor. Under kursen använder vi ugnen och bakar surdegsbröden direkt på de varma stenarna i ugnen.

I kursen ingår också en god, matig vegetarisk sallad med gott, nybakat bröd.

Kursledare: Åsa Hässlekvist, brödbakande kulturhistoriker, och Philippe Hässlekvist, köksträdgårdsmästare.

Avgift: 1 200 kronor. Med Kulturkortet får du 205 kronor rabatt och betalar endast 995 kronor. Begränsat antal platser.

Föranmälan: fredriksdalspraktikan@helsingborg.se

Ingår i Fredriksdalspraktikan – Mästarklasser.