Guide Helsingborg på Fredriksdal

Det finns många sätt att uppleva Fredriksdal. På egen hand längs de slingrande stigarna runt området, på en guidad tur, med pamfletten ”Träd och buskar” och audioguider i Guide Helsingborg. I appen finns audioguider för stora och små om historien bakom friluftsmuseet Fredriksdal, naturen i parken och stadskvarteret.

Fredriksdal audioguide

I den här guiden möter du Nic Schröder som tar dig runt området. Du springer på en mängd olika karaktärer, bland annat den grävande reportern Dagge Mask, Bäckahästen i Aldammen, charmerande bin och många fler. Rundturen är en spännande historia för både stora och små.

Guiden finns även på danska.

Fredriksdal på stan

Visste du att stadskvarteret på Fredriksdal är hämtat från centrala Helsingborg? Alla byggnader du kan se i stadskvarteret är nedmonterade och återuppbyggda på Fredriksdal för att skapa en tidsenlig miljö. Med guiden Fredriksdal på stan får du lära dig om ett antal byggnader och var dessa fanns från första början. Bland annat kan du fördjupa dig i Apoteket Kärnan, Strömgrändsgården, Prästgården och Hedströms diversehandel.

På landet mitt i stan

Den här audioguiden hör till utställningen om Fredriksdal På landet mitt i stan. Bekanta dig med Gisela Trapp, änkan till Oscar Trapp, som donerade Fredriksdal till Helsingborgs stad. Lär dig mer om hur det gick till när det privata området blev ett friluftsmuseum för allmänheten. Lyssna på berättelsen om vår mest kända byggnad – Herrgården, där paret Trapp bodde under sina vistelser på Fredriksdal. Därtill får du information om parkerna, djuren och samlingarna överlag.

Hämta Guide Helsingborg för Android och iOS

Guide Helsingborg är gratis att hämta i Google Play och App Store.

Behöver du låna mobiltelefon eller hörlurar för att använda guiden?

Du kan låna mobiltelefon och hörlurar hos huvudentrén. Begränsat antal mobiler finns, först till kvarn gäller.