Här kan barnen leka hela sommaren

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men en sommar utan Trollskogen, ormbacken och spindelnätet kan förstås kännas länge för våra yngsta besökare. I väntan på att vår nya lekplats ska bli färdig öppnar vi upp ett provisoriskt lekområde i Fredriksdals sydöstra del 11 juni.

Allt tar sin tid, som det brukar heta. Detta gäller även ombyggnaden av Trollskogen och den nya mosaikbäcken där barn från Drottninghögskolan och Slottvångsskolan i Helsingborg hjälpt till med utformningen av fiskarna som ska vara i bäcken. Arbetet är i full gång och planen är att Trollskogen öppnar upp för bus och lek igen i slutet av sommaren. Ombyggnaden betyder dock att barnen behöver ett nytt lekområde att hitta på roligheter när de besöker Fredriksdal museer och trädgårdar.

I vårt provisoriska lekområde kan barn hitta på en massa roligheter, busa och träffa nya vänner hela sommaren. På plats kommer de att kunna bygga sina egna kojor i naturens material, gå på spännande upptäcktsfärd med ryggsäck som lånas i entrén och leka med träddjur. Här finns det mesta för en kreativ dag för alla barn och skulle det behövas en liten paus finns det även fikabord i anknytning till lekområdet.