Tävla: Bakar du det finaste pepparkakshuset?

Tävla: Bakar du det finaste pepparkakshuset?

Under årets julmarknad ställer Helsingborgs Dagblad ut Helsingborgarnas pepparkakshus. Vill du vara med och tävla? Utforma det stort eller litet, fritt skapat eller efter tydlig förebild – skicka in dina bilder till dagstidningen och var med och tävla.

Fram till den fjärde advent, söndagen den 18 december, är du/ni välkomna att baka, montera och pynta ert pepparkakshus, och sedan skicka in bilderna till Helsingborgs Dagblad i någon av de tre olika klasserna:
• ”Kända byggnader”
• ”Fri konstnärlig klass”
• ”Barnklass”.
Om bygget går helt på tok finns tröstklassen ”Årets haveri”.

I år kan du dessutom få möta en ännu större publik – den som vill har möjlighet att få ställa ut sitt pepparkakshus på Kulturmagasinet under vår julmarknad 2-4 december.
Allt du behöver göra är att fixa pepparkaksdegen, tänka ut din design, sätta ugnen på 175 grader och dra igång.

En namnkunnig jury utser vinnarna i HD:s finaste pepparkakshus, och fina priser väntar.
Vill du anmäla dig för att visa upp ditt hus under julmarknaden gör du det genom att skicka in ett mejl till redaktionen@hd.se, skriv Pepparkakshus i ämnesraden. Tio hus får vi plats med och vi ser helst att husen kan levereras redan på torsdag 1 december.
Under julmarknaden kommer också HD:s Tomas Nilsson att finnas på Kulturmagasinet, han är förutom politikreporter även entusiastisk pepparkashusbyggare. Passa på att komma och prata om bägge.
Vill du ha inspiration? Kolla in förra årets vinnare.