Tre trädgårdar

Fredriksdal museer och trädgårdar, Norrvikens trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård bjuder på intryck för hjärta och själ. Upptäck Sveriges vackraste trädgårdshörn. Generösa ytor, prunkande natur, rik kunskap och upplevelser för alla generationer. En verklig lisa för själen.

I nordvästra Skånes hörn ligger tre unika trädgårdar på sammanlagt 66 hektar med som längst 45 minuters bilväg emellan. Alla har sin alldeles egna karaktär och personlighet samtidigt som mycket förenar. Hit är alla välkomna, ung som gammal. Intressen odlas och föds samtidigt som kunskapen kring såväl flora som historia närs och besökaren blir rikligt inspirerad. Här finns något för alla åldrar med liten eller stor trädgårdskännedom. På stora ytor kan man i lugn och ro göra upptäcktsfärder bland både vild natur och tuktade anläggningar. Det finns gott om plats att både ströva i, leka på och njuta av.

De tre trädgårdarna vilar alla på en gemensam grund. Samtliga är en produkt av hängivna, dedikerade män och kvinnor som investerade sin själ i sina anläggningar när det begav sig. Sofiero förvaltar det arv Gustav VI Adolf och kungahuset lämnade efter sig. Fredriksdal värnar om Gisela Trapps donation och på Norrvikens trädgårdar vilar grundaren Rudolf Abelins visioner djupt i jorden. Samtliga trädgårdars arv förvaltas ömt samtidigt som man med stadig hand förflyttar respektive anläggning in i framtiden för att ständigt kunna erbjuda sina gäster nya upptäckter vid varje besök.

Kära återseenden i trädgårdarna varvas med nya upplevelser. Ett besök väcker mersmak och önskan att återvända. Inget lämnas åt slumpen. Ta god tid på dig att njuta av dessa enastående trädgårdar, alla unika i sitt slag med något för alla.  Besök tre trädgårdar i sommar – Fredriksdal museer och trädgårdar, Norrvikens trädgårdar och Sofiero.

Nyfiken på att få veta mer?
Besök Sofiero
Besök Norrvikens trädgårdar