Vi är en del av Helsingborgs museum

I år är det inte bara i våra rabatter och trädgårdar som det växer och frodas. Från och med 1 februari är Fredriksdal museer och trädgårdar en del av den nya organisationen Helsingborgs museum. Det betyder att vi kan utvecklas ännu mer och erbjuda våra besökare flera fina upplevelser inom det närmaste.

I år händer det mycket intressant här hos oss och vi inleder med att bli en del av Helsingborgs museum. Vi kommer fortfarande att heta Fredriksdal museer och trädgårdar, precis som vi alltid har gjort. Den stora skillnaden är nu att vi får en ännu starkare grund att stå på i mötet mellan då och nu.

Med den nya organisationen kommer vi att kunna fokusera ännu mer på det vi gör bäst: att vara en oas för växande, hållbarhet och njutning mitt i stan. Helsingborgs museum mål är att bli en tydligare museiaktör för hela Helsingborg och nordvästra Skåne. Vi är med på resan och för vår del involverar det flera nya inslag. I år kommer vi bland annat att titta närmare på det gröna vilda samt etablera en centrumbildning inom kulturmiljö och byggnadsvård.

Helsingborgs museum är ett kommunalt museum och en av de stora museiaktörerna i Skåne.
Museets huvudsakliga hemvist finns på Fredriksdal museer och trädgårdar. I byggnaden Kulturmagasinet har museet kontor, arkiv, samlingar och konservatorsateljéer. Den nya organisationen trädde i kraft 1 februari, 2022. På helsingborgsmuseum.se kan du läsa mer om organisationen och verksamheten.