Potatis – räddare i nöden, orsak till exil och vår mest älskade knöl

Det är en kärlek som går djupt, nästan lika djupt som rötterna i jorden. Vår mest älskade knöl är en minst sagt allsidig rotfrukt och har en särskild plats i våra svenska hjärtan. I sommar, 23 juni–26 september, visar vi en helt ny fotografiutställning om potatisens otroliga resa och dess olika roller i historien.

Vad betyder potatis för dig? Är den bäst kokt? Eller smakar den bäst råstekt? Är det kanske de fina potatisblomstren som du gillar bäst? Potatisen är en allsidig rotfrukt med ett nästintill oändligt antal användningsområden. I den här utställningen visar vi vackra potatisfotografier tagna av Fredriksdals trädgårdsmästare, Philippe Hässlekvist, under hans år som grönsaks- och potatisodlare. Bilderna är Philippes hyllning till en äkta världsmedborgare och vår mest älskade knöl, potatisen.

Potatis – räddare i nöden, orsak till exil och vår mest älskade knöl visas i norra flygeln på herrgårdsplan. Utställningen är en del av årets satsning på potatis i köksträdgården och ingår också i Mat på riktigt, som arrangeras 5 september.

Visas: 23 juni–26 september Öppet enligt Fredriksdal öppettider.

Entré: Ingår i entréavgiften. Fri entré för dig med Kulturkort, Kultursommarkort och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Plats: i norra flygeln på herrgårdsplan