Ett blomstrande Fredriksdal 2021

Växtkraft. Det ordet inleder 2021 på Fredriksdal museer och trädgårdar. I år kommer vi bland annat att hylla kärleken till våra vackra blommor, fokusera på grön hälsa och vara en del av Demokratiåret 2021. Och vi fortsätter förstås med vårt viktiga hållbarhetsarbete och delar med oss av vår kunskap på ett lustfullt och inspirerande sätt till dig som besökare. 

Med växtkraft i tankarna handlar det i år extra mycket om det som växer i jorden men också om det som kan få dig som människa att växa från insidan. Naturen är den gemensamma nämnaren. I år presenterar vi temat Se blomman, som bjuder in till inspiration, kunskap och naturlig skönhet samt ett nytt trädgårdsgalleri i fruktträdgården som visar sommarens utställning, Blomsterbönder. När du besöker oss under 2021 vill vi att du ska bli förundrad och förälskad i de första vårblommorna, känna doften av olika sorters blomster, hämta inspiration i det nya snittblomslandet och upptäcka trädgårdshantverket och den levande framtiden i jorden.

Håll utkik här på vår webbplats och i våra sociala medier som vi uppdaterar kontinuerligt med årets alla nya men också traditionella programpunkter för ett blomstrande Fredriksdal 2021.

Här i Sverige har vi alltid haft en nära relation till naturen, vilket de flesta av oss säkerligen kan relatera till efter året som gått. Grön hälsa är viktigare än någonsin och under 2021 kommer du att kunna deltaga i ett flertalet stärkande utomhusupplevelser som motverkar både fysisk och psykisk ohälsa. Vi fortsätter med yoga i våra historiska parker, tar en närmare titt på naturen som skafferi och bekantar oss också med det japanska fenomenet skogsbad, Shinrin yoku.

På temat demokrati firar vi i år 100 år av jämställd rösträtt i Sverige. Detta kommer vi att lyfta på en rad olika sätt under 2021 med exempelvis Historien får liv – teaterguidningar på Fredriksdal, modehistoria i stadskvarteret, en uppsättning av en helt ny affischutställning och sist, men inte minst, via vår 40-talshelg.

I naturen mår vi bra och under det gångna året såg vi hur allt fler människor började att upptäcka Sveriges landskap, skogar och ängar igen. Än så länge vet vi inte om vi kommer att kunna genomföra hela vårt planerade program, men naturen kommer alltid att ha öppet. Vi hoppas förstås på en ljus framtid och att vi kan komma igång med hela vår verksamhet igen. Håll utkik här på vår webbplats och i våra sociala medier som vi uppdaterar kontinuerligt med årets alla nya men också traditionella programpunkter för ett blomstrande Fredriksdal 2021.

I dessa osäkra tider presenterar vi vårt programutbud när vi är säkra på att det kan genomföras. Men de stora arrangemangen kan nämnas.

  • 21–22 augusti: 40-talshelg
  • 5 september: Mat på riktigt och potatisfest
  • 26 september: Mikaeli marknad
  • 3–5 december: Jul på Fredriksdal

Bli utställare på Fredriksdal
Är du intresserad av att bli en del av Mikaelimarknad eller Jul på Fredriksdal? Anmäl dig för mer information:

Sommar på Fredriksdal

Utställningar

Vad mer erbjuder vi?