Midsommar på Fredriksdal

midsommar på Fredriksdal

Fira en genuin svensk midsommar med Folkdansens Vänner på Fredriksdal museer och trädgårdar. Ta med blomsterkransen, packa picknickkorgen och delta i ringdans, tävlingslekar, sång och ta en svängom på dansbanan. Midsommar på Fredriksdal är en helt unik upplevelse.

Det är Folkdansens Vänner med riksspelmän som bjuder på programmet och de har en lång tradition av att arrangera midsommar här på Fredriksdal. Det blir historiskt midsommarfirande i dagarna två i våra gröna miljöer där man hittar historia, lantlig idyll och city på samma gång. Här firar vi som förr i tiden med ringlekar, fackeldans, folkmusik och logdans.

Se fantastiska folkdansare i traditionella skånska och svenska folkdanser, hör skickliga spelmän, se uppvisningar och åk med häst och vagn. När dagen går mot kväll skapar grönskan och de gamla byggnaderna en nästintill magisk stämning tillsammans med musiken och dansen.

När: Aktiviteter pågår mellan 14.00-20.00 på midsommarafton och mellan 15.00-17.00 på midsommardagen, men området öppnar redan 10.00 båda dagarna.
Entré: ordinarie entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Förköp din entrébiljett här.