Historien får liv – teaterguidningar på Fredriksdal

Dagligen 27 juni–7 augusti klockan 11:00 och 14:00. Årets teaterguidning på Fredriksdal museer och trädgårdar heter Ultimata kvadrat – drömmen om det perfekta boendet. Under en timme får du följa med på en tidsresa från landsbygden in till Helsingborg. Resan tar sin början på Lillarydsgården 1921 där ett par är på väg att flytta in till staden. Under vandringen följer vi familjens jakt på den perfekta bostaden i Helsingborg.

Tidsresan tar dig med till Helsingborgs tidigare stadsmässor, till skiftande bostadsideal och till 1972 då flyttkalaset gick till Drottninghög. Familjen som du följer är fiktiv, men speglar tidsanda och historiska fakta. Ensemblen består av musikalartister och det blir sång, musik och dans. Föreställningen är inspirerad av Helsingborgs stadsmässor H55 och H99 samt av tidens skiftande bostadsideal.

Kom i god tid. Ultimata kvadrat – drömmen om det perfekta boendet börjar vid Lillarydsgården, så kom gärna i god tid och promenera dit i lugn och ro.

Biljett: 60 kronor. Vuxna och barn från 6 år kostar 60 kronor per person. Entréavgift för vuxna besökare över 18 år tillkommer.

Biljetter finns till försäljning i Fredriksdals huvudentré, Kulturmagasinets reception och online via Helsingborg kulturbutik. Begränsat antal platser.

Vill du komma med en förskole eller fritidsgrupp med barn under 6 år på en teaterguidning bör du först kontakta bokning.fredriksdal@helsingborg.se och rådgöra beroende på gruppens storlek.