Destination utekök – laga mat under bar himmel

Invigning 29 maj. En inspirerande utställning och ett grönt utekök vid herrgården på Fredriksdal museer och trädgårdar. Inspireras och få praktiska tips om matlagning. I uteköket kan du också delta i spännande kurser och få goda recepttips att ta med dig hem till det egna köket. På plats finns det nybyggda uteköket med grillar och eldplatser för workshops, kurser och utomhusmatlagning.

Från det växande gröna till matbordet. I sommar blir det premiär för Fredriksdal museer och trädgårdars utomhuskök på herrgårdsplanen. Här kommer man att laga mat i ved- och koleldade utekök tillsammans med speciellt inbjudna gästkockar hela sommaren. Det kommer också att hållas kurser och man delar även med sig av såväl läckra smakprover som skaparanda. Råvarorna hämtas från Fredriksdals egen köks- och fruktträdgård, den vilda och ätliga floran samt från lokala odlare. Det är kravodlat som gäller men man kommer även att använda sig utav råvaror som blivit över för att minska matsvinnet.

Utomhusköket är bokningsbart för grupper, företag och skolklasser.

29 maj–25 september vid Herrgården. Invigning 29 maj klockan 13:00.

Fri entré till hela Fredriksdal museer och trädgårdar under H22 City Expo 30 maj- 3 juli.