Håll ihop

konstverk vernissageveckan

Muttrar och elkablar, flaggor och pulserande hjärtan? Det ligger mycket i titeln ”Håll ihop” på den utställning som nu öppnar på herrgårdens sidogräsmatta. Kanske är det viktigare än någonsin att göra just det, hålla ihop. När det är skenande matpriser, när det är kring i ens närhet, när hoten hopar sig likt åskmoln. Utställningen handlar också om återbruk, så kanske är det världen som behöver limmas ihop, nitas ihop och svetsas ihop för att inte rämna sönder?

Eleverna på Praktiska gymnasiet Helsingborg har fått i uppdrag att skapa nytt av gammalt överblivet material på temat ”Håll Ihop”. Som startskott har konstnären Gertrud Alfredsson haft inspirationsworkshop för eleverna.  Äldre elever har agerat arbetsledare för elever i lägre årskurser.  Här kan ni bevittna resultatet av byggprojektet ”håll ihop”, en uppföljning på fjolårets tema ”håll avstånd”. Skapelserna är i varierande storlekar och är gjorda av olika sorters spillmaterial.

På Praktiska gymnasiet utbildas framtidens arbetskraft. Här erbjuds följande utbildningar: Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordon- och transportprogrammet, Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet samt VVS- och fastighetsprogrammet.

När: 30 mars-10 april. Vernissage 30 mars klockan 10:15.

Plats: Herrgårdens norra gräsmatta, Fredriksdals museer och trädgårdar

Entré: ingår i entréavgiften (fri entré innan säsongsöppningen den 6 april)