Friluftsmuseum och botanisk trädgård

I Fredriksdals marker betar djur och på ängarna skördas hö. Här samsas åkrar med skog, stad med landsbygd. Markerna sköts på historiskt ekologiskt sätt. Hus i stad och på landsbygd berättar om människor i Sydsverige och tider som flytt. Ta dig en närmare titt på Skånes djur och natur. Historia, historier och en glimt av framtiden får du av bara farten.

Välkommen till Sveriges första KRAV-certifierade friluftsmuseum!

Information gällande Covid–19

Läs mer om hur Fredriksdal museer och trädgårdar och ditt besök påverkas. 

Fredriksdals digitala rundtur

36 hektar av historiska miljöer och naturupplevelser. Öppna digital rundtur eller kör igång nedan.

Äta, göra och handla

Rosor, en upplevelse på tryckeriet eller en handgjord kruka. Brunch, lunch och fika. Här är vägen till allt från mat till fina souvenirer på Fredriksdal. Eller en tur i våra aktuella utställningar.

Karta

Orientera dig på området med besökskartan nedan. Kanske hittar du gångar som tar dig ut på långa upptäcktsfärder i botaniska trädgården eller ett nytt skrymsle i stadskvarteren? Vem vet. Kartan hjälper dig att hitta rätt.

{#title#}

{#description#}
Läs mer

För grupper

Att byta miljö främjar kreativiteten. Sparka av dig skorna i gröngräset med vänner eller kollegor och låt Fredriksdal styra upp en annorlunda upplevelse för dig. Vad sägs om en guidning, eller varför inte lekar och utmaningar med personal eller kunder? Kanske vill du hyra lokal på Fredriksdal för att få ny mötesmiljö?

Utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer och den höga smittorisken som råder just nu har Fredriksdal beslutat att följande gäller tills vidare:
* Vi tar emot grupper om max 8 personer för Fredriksdalsvisning utomhus.
* Vi tar inte emot grupper för konferenser, varken ute eller inne.
* Vi tar inte emot grupper för Mysteriet på Fredriksdal, Mångkamp eller andra interaktiva program.