Bli volontär på Fredriksdal museer och trädgårdar

Är du en sann Fredriksdalsvän? Då vill du säkert också bli volontär och hjälpa oss med vår fantastiska verksamhet.

Många av våra volontärer jobbar i grupper med olika fokus. Nedanför ser du vilka grupper som finns att välja mellan i dagsläget. Om du vill göra något helt annat så finns det självklart en möjlighet för det också! Skriv det då i din intresseanmälan.

   • Förmedlingsgrupp. Levandegör Fredriksdals historiska miljöer som Ågård, Lillarydsgården, Erica, smedjan, apoteket.
   • Textilgrupp. Agerar publikt genom att till exempel demonstrera olika lagningstekniker som att stoppa strumpor, väva, sticka eller virka. Stickar, virkar, syr nytt, lappar och lagar kläder i den historiska garderoben.
   • Förädlingsgrupp. Förädlar Fredriksdals produkter till exempel till saft, sylt, kryddblandningar. Säljer även produkterna under arrangemang. Ett pedagogiskt tillredningskök står till gruppens förfogande.
   • Värdgrupp. Bistå i entréer, i olika historiska miljöer vid arrangemang, i personalmatsal under arrangemang.
   • Pålsjö mölla. Att hålla öppet Pålsjö mölla för besökare söndagar under juni, juli och augusti. Medlemmar i Helsingborgs museiförening volonterar. Kontakta Kennet Karlsson, ordförande, för medlemskap, 0708-21 55 43 eller helsingborgsmuseiforening@telia.com.
   • Har du något annat intresse som du skulle vilja utöva på Fredriksdal? Det finns enskilda Fredriksdalsvänner som till exempel genomför fågelinventering på området, arbetar i smedjan eller som gör buketter och pryder herrgården med.