Tingen i samlandets spår

Möt natur, djur, kultur, konst och etnografi som är hämtat ur Helsingborgs museums samlingar.

Här kliver du rakt in i ett litet stadsmuseum som det kunde ha sett ut i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Permanent utställning på Kulturmagasinet.

Gemensamt för de fler än 800 föremålen i utställningen är att de togs till samlingarna tidigt efter att verksamheten startade år 1909. Här finns delar av Oscar Trapps flintsamling och föremål som väntat länge på att se dagens ljus, exempelvis svanen, krokodilen, mineralerna och korallerna.

Besök utställningen Tingen i samlandets spår på webben för karta och information om allt som visas.

Läs mer om utställningen Tingen i samlandets spår på Kulturmagasinet. Öppettider på Helsingborgs museums webbplats..

Öppet magasin

Här hittar du några av Helsingborgs museums största utställningsobjekt på temat rörelse, som till exempel bilar, båtar, lastbilar och cyklar.

Visas: 14 april–25 september, öppet enligt Fredriksdal öppettider.
26 september–31 oktober (ej 30 september), öppet vardagar enligt Fredriksdal öppettider.

Entré: Ingår i entréavgiften. Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Plats: Stadskvarteret alldeles intill Grafiska museet.

Människan och innovationen

Vad har vi uppfunnit och varför just då? I den här lilla utställningen tittar vi närmare på tiden och varför uppfinningar kom till vid en viss tidpunkt. Möt lokala innovatörer som blivit kända och de som än i dag är okända.

Kan man visa innovationens osynliga väsen? Den frågan försöker Kulturmagasinet ta reda på med hjälp av föremål ur Helsingborgs museers samlingar. Blicka bakåt i tiden och lär av några tänkvärda exempel på innovationer som i de flesta fallen har betytt mycket för människan i vår vardag.

Visas 30 maj–13 december i Kulturmagasinet, stadskvarteret.