Barnens Fredriksdal

Hos oss händer det alltid något roligt för våra yngsta besökare. Här finns ett kul lekområde, aktiviteter för de skaparglada och ett litet teatermuseum dedikerat till Eva Rydberg och Nils Poppe där barn kan dansa rena rama ding dong hela sommaren. Utforska våra spännande stigar och upptäck naturens små och stora hemligheter. I år kan du också följa med Tummelisa på magisk sagovandring, lära dig mer om klimatsmart förbrukning, hälsa på våra lantrasdjur, gå på klurig tipspromenad med familjen eller upptäcka på egen hand via digitala rundturer.

Teatermuseum – dansa rena rama ding dong

I ett av våra två små teatermuseum kan du lära dig allt om Eva Rydbergs långa karriär. Eva Rydberg, som senast sågs i Melodifestivalen med sången Rena rama ding dong, är sångerska, skådespelare, komiker och dansare. I teatermuseet berättar vi historien om Eva med bild, film, ljud och text. Här finns också kostymer, scenografier och andra överraskningar från Evas hyllade karriär. Eva Rydberg har sedan 1993 ansvarat för sommarföreställningarna på Fredriksdals friluftsteater. Hos oss finns det gott om plats att dansa rena rama ding dong efter ett besök i teatermuseet. Läs mer.

Klimatsmart verkstad: 21–24 juni och 28 juni–2 juli

Återbruka och skapa nytt. Vi arbetar hårt för att minska avtrycket och vara en hållbar plats i framtiden. Du kan också vara med och påverka på riktigt. Vi använder idéer, material och smarta tekniker från då och nu för att påverka hur det blir sen. Tipsen kan du ta med hem och bli klimatsmart där också. Verkstad på temat mode, konst, hantverk, mat och odling. För liten och stor tillsammans.

Lantrasdjur från förr

På Fredriksdal lever lantrasdjur av raser som riskerar att utrotas. Det är allt från sällsynta kor och hästar till grisar och får. Här hos oss har djuren en fristad och bidrar till att utveckla våra betesmarker och fina ängar, som är deras mat. På en av stallets väggar och på anslagstavlan i huvudentrén finns en karta som visar var du hittar lantrasdjuren just i dag.

Gå på upptäcksfärd

Över hela Fredriksdal slingrar sig mysiga stigar. Vissa går genom skånsk ängsmark och andra virvlar sig fram under gröna trädkronor. Gemensamt för stigarna är dock att de leder till äventyr. Låt barnens fantasi vara deras ledsagare och följ med på sommarens kanske häftigaste upplevelse tillsammans med dina barn eller barnbarn.

Glass och syndigt sött på landet

Glass och en kaka eller två är ett måste för både stora och små barn när energin behöver fyllas på. På Fredriksdals trädgårdskafé hittar ni både barnvänlig mat i lagom stor portion, glass och andra sötsaker.

Natur- och kulturprogram för skolor

Fredriksdal utgör en perfekt grund att skapa levande lärande och annorlunda pedagogisk verksamhet. Vi har ett 20-tal olika program som riktar sig till skolor. Varje år tar vi emot ungefär 6 000 elever. Läs mer på fredriksdal.se/for-skola.