Friluftskontoret på Fredriksdal museer och trädgårdar

Gör som naturen och väx utomhus. Friluftskontoret är Fredriksdal museer och trädgårdars nya satsning på utekontor. Det är ett grönt alternativ vid sidan av kontoret på jobbet och hemma. Här får du möjlighet att arbeta i härlig miljö med frisk luft som gör nytta både för kropp och själ. Forskning visar att vi blir mer kreativa, att vi mår bättre och att vi får återhämtning från stress när vi vistas ute i grönskan.

Våra 26 utearbetsplatser kan användas till enskilt arbete samt till mindre möten av olika slag. Hos oss kan du arbeta under ett träd, vid ett stort uteskrivbord eller boka ett mobilt kontor som ger dig och dina möteskollegor möjlighet att arbeta från en valfri plats på museiområdet.

För att underlätta arbetet finns trådlösa routrar, laptopsolskydd och powerbanks samt några platser med tillgång till Helsingborgs stads wifi-nät. Det finns även möjlighet att låna filtar, kuddar och sittunderlag.

chAIR

chAIR består av ett mobilt och hopfällbart utekontor. chAIR passar för mindre möten samt enklare kontorsarbete som inte kräver en stor arbetsyta. chAIR är monterad på en kärra som du tar med dig till en favoritplats på Fredriksdal. Du kan sitta på de flesta klippta gräsytor inom vårt 36 hektar stora område. Du kan boka chAIR för enskilt arbete och möten med maximalt tio deltagare. Vi har delat upp våra 10 st chAIR på följande sätt:
  • 1 st chAIR för 1 p
  • 2 st chAIR för 2 p
  • 1 st chAIR för 5 p

Boka samtliga dessa om du behöver 10 platser.

Tillgång till wifi och el

På Fredriksdal finns några wifi-zoner med Helsingborg stads öppna nät. Du kan även kvittera ut och låna trådlös router med mobilt bredband samt powerbank.

The Bug

The bug har utvecklats för att användaren ska kunna jobba med sin dator utan att solens strålar stör och reflekterar på datorskärmen. Stolen kan roteras 360 grader. På stolen finns en vridbar bordsplatta.

På Fredriksdal finns det två stycken Bugs som bokas separat. The Bug kommer att ha en tillfällig placering under delar av säsongen 2024. Mejla friluftskontoret@helsinborg.se för info om aktuell placering.

Tillgång till wifi och el

I Systematiska trädgården finns det ingen strömkontakt och inte någon wifi-zon. Det finns däremot möjlighet att kvittera ut och låna trådlös router och powerbank.

Workdesk

Work Desk är ett skrivbord som passar för olika typer av kontorsarbete. Du har en stor arbetsyta till förfogande, vilket ger plats för anteckningsblock, ritningar med mera.

Det finns två Work Desks på Fredriksdal och de är placerade i kaféträdgården. Båda kontoren är anpassade för sittande arbete.

Tillgång till wifi och el

Kaféträdgården: Här finns ingen el. Det finns en wifi-zon, men signalen är svag. Det finns möjlighet att kvittera ut och låna en trådlös router med mobilt bredband samt en powerbank. Information om utkvittering hittar du här.

Viita workstation

Med Viita Workstation får du en extra grön arbetsplats under ett träd. Det blir trädterapi och kontorsarbete i en härlig mix. Du jobbar stående och har ett skrivbord med plats för laptop, mobiltelefon, kaffetermos och ett litet anteckningsblock. I skrivbordet finns det en inbyggd krok för din väska eller jacka.

I början av utekontorssäsongen står Viita Workstation vid Rosariet för att sedan flyttas till bokskogen i landskapsbotaniska trädgården under sommaren. Mejla friluftskontoret@helsinborg.se för info om aktuell placering.

Tillgång till wifi och el

I bokskogen finns ingen strömkontakt och ingen wifi-zon. Det finns däremot möjlighet att kvittera ut och låna trådlös router och powerbank.

Tripod

Tripod är ett mobilt hopfällbart utekontor. Det består av ett stativ med en liten bordsplatta för datorn. Utekontoret kan användas vid stående arbete, som möteskateder eller datorbord i kombination med befintliga sittbänkar på området. Tripod passar för digitala möten eller annat kontorsarbete där du inte behöver en stor arbetsyta.

Tripod förvaras i en ryggsäck som du tar med dig till en favoritplats på vårt 36 hektar stora museiområde. Du kan stå på de flesta klippta gräsytor inom området.

Tillgång till wifi och el

På Fredriksdal finns några wifi-zoner med Helsingborg stads öppna nät. Det finns även möjlighet att kvittera ut och låna trådlös router med mobilt bredband samt powerbank.

Sittgrupp i det gröna

Utekonferensmöbler med plats för tio deltagare. Bokning öppnar 1,5 vecka före besöksdatumet. Innan dess har konferensgrupper förtur. Värdinna och servering ingår inte vid bokning av utekontor. Däremot kan vi hjälpa till att boka fika. Utekontorsgäster fikar hos Gisela Trapps krog & kafé. Vid belopp på mindre än 1 000 kronor tar vi en administrationsavgift på 300 kronor. Önskas full konferensservice? Boka utekonferens via bokning.fredriksdal@helsingborg.se.

Under säsongen 2024 kommer vi att testa olika placeringar för sittgruppen i det gröna. Mejla friluftskontoret@helsingborg.se för information om nuvarande placering.

Tillgång till wifi och el

På Fredriksdal finns några wifi-zoner med Helsingborg stads öppna nät. Det finns även möjlighet att kvittera ut och låna trådlös router med mobilt bredband samt powerbank.

Walk and talk

Vill du ha ett promenadmöte istället för att boka ett specifikt utekontor? Det är vetenskapligt bevisat att promenader gynnar din kreativitet. En walk and talk kan också underlätta svåra samtal och öka engagemanget från de som deltar. Boka ditt dagpass via mejl till bokning.fredriksdal@helsingborg.se.

Utekonferenstältet

Bokningsbart för utekontorsanvändare 1,5 veckor i förväg. Dessförinnan har konferensgrupper förtur.

Standardmöblering är U-sittning. Ni får gärna möblera om. Möblerna består av kafébord med stolar, som är flyttbara när ni hjälps åt. Vi ber er att möblera tillbaka vid slutet av er bokning.

Värdinna och servering ingår inte vid bokning av utekontor. Däremot kan vi hjälpa till att boka fika. Utekontorsgäster fikar hos Gisela Trapps krog & kafé. Vid belopp på mindre än 1 000 kronor tar vi en administrationsavgift på 300 kronor.

Önskas full konferensservice? Boka utekonferens via bokning.fredriksdal@helsingborg.se.

Tillgång till wifi och el

El finns endast vid konferensbokningar med fullservice. Det finns möjlighet att låna både trådlös router och powerbank.