Midsommar på Fredriksdal

Fira en genuin svensk midsommar på ett sommargrönskande Fredriksdal tillsammans med Folkdansens Vänner. Det blir uppvisningsdans och musik, gammaldags ringlekar och även ett bondbröllop som det såg ut förr i tiden. Fredag 24 juni 14:00-21:00, lördag 25 juni 14:00-17:00.

Få platser är så passande att fira svensk midsommar på som Fredriksdal museer och trädgårdar. Här hittar du både historia, lantidyll och city på samma gång. Folkdansens Vänner har en lång tradition av att arrangera midsommar på Fredriksdal och bjuder in alla att ta del av en av våra mest svenska traditioner. Kom och fira sommaren som man gjorde förr i tiden med fackeldans, musik och dansbana.

Här kan du också hitta en skön plats i det gröna för en picknick tillsammans med familjen och nära och kära. Njut av vild natur i ensamhet eller strosa omkring i någon av trädgårdarna på området. Upptäck botaniska trädgården och bekanta dig med delar av Skånes unika växtvärld. Låt dig inspireras av herrgårdsmiljön, stadskvarteret, gårdarna och den historiska köksträdgården.

Komplett program för Midsommar på Fredriksdal kommer under våren 2022.

Midsommar på Fredriksdal på Fredriksdal museer och trädgårdar är en del av H22 City Expo.

Fri entré till hela Fredriksdal museer och trädgårdar under H22 City Expo 30 maj- 3 juli.