Intresseanmälan för försäljare till Jul på Fredriksdal

Jul på Fredriksdal

Jul på Fredriksdal är mer än en vanlig julmarknad. Under dagarna tre präglas hela museiområdet av genuin julstämning med gamla och nya jultraditioner. Upplev kulturhistoriskt julstök, hantverk och musik, dofter, marknadsmyller, vackra installationer och tusentals tända ljus i skymningen.

Jul på Fredriksdal är en mycket stämningsfull, omtyckt och välbesökt julmarknad och för många en kär tradition som årligen lockar cirka 20 000 besökare. År 2022 hade vi över 21 000 besökare.

Vi är måna om att hålla hög kvalitet och kunna erbjuda besökarna ett varierat och stämningsfullt försäljningsutbud. Det som påverkar urvalet är bland annat:

  • Hållbarhet – ekologiska produkter, lokalt eller närproducerat
  • Hantverk – egna produkter
  • Kvaliteten på produkterna
  • Kulturhistorisk koppling

Försäljningsplatser i kulturhistoriska unika miljöer såväl inomhus som utomhus; röda marknadsbodar, torgstånd i gårdar och gränder, bockbord och paviljonger. Herrgårdsflyglarna, hus i stadskvarteret, prästgården och Kulturmagasinet är försäljningsplatser inomhus. Mathantverk på logen och i båthuset. Vi gör plats för ett begränsat antal foodtrucks och matvagnar på museet.