Rosdagar

Mitt under den svenska sommaren äger ett av våra vackraste arrangemang rum. Rosvandringar, rådgivning, rosarrangemang och försäljning. Möt rosexperter och inspiratörer mitt i allt det vackra. Upplev de fantastiska dofterna, ta del av rosors historia och lär dig mer om sortbestämning.

ÅRETS ROSGUIDER

Elin Unnes, musikjournalist, författare och odlare. Skriver om trädgård under namnet The Secret Gardener. Aktuell med årets sommarutställning på Fredriksdal. Elin medverkar på Rosdagar under lördagen.

Martin Bergström, formgivare och konstnär, aktuell med årets sommarutställning på Fredriksdal. Martin medverkar på Rosdagar under lördagen.

Lars Åke Gustavsson, en av nordens främsta rosexperter. Var med och bildade Svenska Rosensällskapet och var delaktig i tillkomsten av rosariet på Fredriksdal.

Heidi Mikkonen, florist och blomsterkreatör. En av grundarna till Floramästerskapen på Fredriksdal. Sveriges första partävling i floristik.

Henrik Morin, allsidig och erfaren trädgårdsarbetare samt rosexpert.

Krister Cedergren, specialist på rosor och klematis. Tredje generationen plantskoleägare av tidigare Cedergren & Co. Råå. Krister medverkar på Rosdagar under söndagen.

Max Sommelius, äger och driver Flora Linnea med butik och egenodlade rosor. Max medverkar på Rosdagar under söndagen.

Lena Ansebo, trädgårdshistoriker och -utvecklare på Fredriksdal, ansvarig för rosariet.