Tingen i samlandets spår

I tingens spår

Visas 28 mars–29 september.
Kuriosakabinett och många föremål från Helsingborgs museums samling. I år är utställningen kompletterad med intressanta föremål ur bland annat den naturhistoriska samlingen med anknytning till årets utställning på Fredriksdal, Biofili – en kärlekssaga av Elin Unnes.

Den här säsongen tittar vi också närmare på konstverket Bevarandeplan, ett collage i tre delar med motiv från herrgården på Fredriksdal, Västra Ramlösa i Helsingborg och historik kring Gisela Trapp. Konstverket är skapat av Kristina Müntzing, som var en av två konstnärer under 2023 års konstnärsresidens i Helsingborg. Verket köptes in av Helsingborgs museum och är nu en del av museisamlingen.

Tingen i samlandets spår är en permanent utställning som visas i byggnaden Kulturmagasinet på Fredriksdal museer och trädgårdar. Här kliver du rakt in i ett litet stadsmuseum som det kunde ha sett ut i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet.

När: 28 mars–29 september
Plats: Kulturmagasinet
Entré: ingår i ordinarie entré, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap)