Ängskurs med lieslåtter

8 juni 2024, 10:00 - 17:00

8 jun
Ängskurs med lieslåtter

Den här heldagskursen är för dig som vill sköta om en äng för den biologiska mångfaldens eller skönhetens skull. Lär dig historiska tekniker med lie för att sköta ängar för framtiden. Erfarna kursledare och en mindre grupp deltagare ger dig större möjligheter att testa och lära dig.

På den här kursen får du öva upp dina praktiska lie-färdigheter som du kan använda i din trädgård eller på din äng. Du får också med dig kunskap om varför ängsskötsel gör naturen så rik på arter och hur ängsbruk kan göra lantbruk och matproduktion mer hållbara.

Vi kommer tillbringa kursdagen i det sommarvackra, skapade kulturlandskapet kring Lillarydsgården på Fredriksdal. Ängarna kring gården anlades på 1990-talet och har nu en mångfald av ängsväxter som orkidéer, vårbrodd, höskallra och många fler. Ängarna förser Fredriksdals husdjur med hö under vintern.

I avgiften ingår redskap att använda på plats. Ta med vad du behöver för en dag utomhus. Vi tar en timmes lunchrast då du kan äta medhavd mat eller köpa lunch i kaféet på Fredriksdal, Gisela krog & kafé.

När: 8 juni 10.00–17.00
Plats: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Håll utkik för pris och biljetter som släpps längre fram

Ängskurs med lieslåtter

  • 8 juni 2024, 10:00 - 17:00
  • Längd: 7 timmar

Plats

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta