Klimatsmart – kocktävling i uteköket

24 augusti 2024, 13:30 - 15:00

24 aug
Klimatsmart – kocktävling i uteköket

Går det att tävla i klimatsmart mat? I slutet av sommaren blir det upp till bevis i Fredriksdals utekök när tre lokala krögare ställs mot varandra och ska laga mat enligt Världsnaturfondens One Planet Plate-koncept. Ta del av tävlingen, bli inspirerad och njut av en måltidsupplevelse.

Världsnaturfondens One Planet Plate handlar om att tillaga klimatsmart mat. Det vill säga mat som inte utarmar vår planet. Den här dagen visar tre lokala kockar vad man kan göra med den klimatsmarta maten och hur du kan hjälpa till att skapa hållbara måltider inom planetens gränser.

Förutom tävlingen får du som besökare också ta del av maten som tillagas av kockarna. I biljettpriset ingår nämligen också mat. Det blir två sittningar, klockan 12.00 och klockan 13.30. 35 platser per sittning.

One Planet Plate
Hur mycket mer klarar vår planet av? Om alla hade levt och konsumerat som vi gör här i Sverige hade vi behövt mer än fyra jordklot till. One Planet Plate är ett smart verktyg, utvecklat av Världsnaturfonden, som hjälper privatpersoner och verksamheter att planera hållbara måltider inom planetens gränser. Men vad ska vi egentligen äta om vi ska tänka mer hållbart och rättvist och för att vi ska kunna nå Parisavtalet? Under 90 minuter lär vi oss mer om hur vi kan rädda planeten via maten vi väljer på våra tallrikar.

När: 24 augusti 12.00–13.30 och 13.30 –15.00
Plats: uteköket
Pris: ordinarie pris är 300 kronor, 240 kronor med Kulturkortet. Endast förköp senast en vecka innan arrangemanget. Håll utkik på hbgkulturbutik.se för biljetter.

Klimatsmart – kocktävling i uteköket

  • Längd: 2 timmar

Plats

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta